Τα πιο πρωτότυπα δώρα τεχνολογίας για τη Γιορτή του Πατέρα

by K-Admin 1

 

Ο μπαμπάς είναι ο στυλοβάτης του σπιτιού. Είναι ο άνθρωπος που όλοι μέσα στο σπίτι βασίζονται πάνω του. Γι’ αυτό άλλωστε δικαιολογείται και η ύπαρξη της ημέρας που είναι αφιερωμένη στον Πατέρα και που φέτος γιορτάζεται την Κυριακή 18 Ιουνίου. Κάθε πατέρας είναι ξεχωριστός. Γιατί λοιπόν να μην είναι και το δώρο του;

Ο παρακάτω οδηγός αγοράς θα κάνει λίγο πιο εύκολη την αναζήτηση του κατάλληλου δώρου για τη Γιορτή του Πατέρα.

 Ας δούμε πρώτα ορισμένα «Shopping Tip

  • Προϋπολογισμός: Εάν αγχώνεσαι για το τι δώρο να πάρεις στον αγαπημένο σου μπαμπά και το budget σου είναι αρκετά περιορισμένο, θυμήσου ότι ξεχωριστό δώρο δε σημαίνει απαραίτητα και ακριβό δώρο. Στο τέλος της ημέρας, η σκέψη είναι που μετράει.
  • Τύπος μπαμπά: Να έχεις κατά νου ότι το δώρο που θα επιλέξεις πρέπει να έχει να κάνει με τις δικές του ανάγκες, επιθυμίες και χόμπι.
  • Δωροκάρτες Κωτσόβολος (ή αλλιώς δώρο της τελευταίας στιγμής): Η γιορτή του πατέρα πλησιάζει και ακόμα δεν έχεις αποφασίσει ποιο είναι το κατάλληλο δώρο για την περίσταση; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού υπάρχουν και οι Δωροκάρτες Κωτσόβολος. Απλά χαρίζεις στον μπαμπά μια Δωροκάρτα Κωτσόβολος και τον αφήνεις να επιλέξει ο ίδιος το δώρο που του ταιριάζει! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το ποσό που θέλεις να διαθέσεις, γράψε τις ευχές σου και στείλε τη Δωροκάρτα σε συσκευασία δώρου!

 

Δώρα για κάθε τύπο μπαμπά

Ό,τι τύπος κι αν είναι ο δικός σου μπαμπάς, οι κατηγορίες που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις τις (η αλήθεια είναι) άπειρες επιλογές δώρων που έχεις στη διάθεσή σου.

 

Για τον γκατζετάκια μπαμπά

Ο γκατζετάκιας μπαμπάς λατρεύει την τεχνολογία και σίγουρα θα είναι κάτοχος smartphone. Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα να έχει ήδη αποκτήσει μια από τις νέες ναυαρχίδες που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως π.χ. το νέο Samsung Galaxy S8 ή αν είναι λάτρης των προϊόντων της Apple, το iPhone 7. Δεδομένου λοιπόν ότι είναι καλυμμένος στο θέμα κινητού, μια καλή ιδέα για δώρο είναι να επιλέξεις ένα αξεσουάρ για smartphone που ταιριάζει στις ανάγκες του. Για παράδειγμα, μπορείς να του χαρίσεις ένα κομψό φορητό ηχείο, όπως το Sony SRS-X11, για ασύρματη αναπαραγωγή ήχου έως και για 12 ώρες σερί λειτουργίας ή ένα σύγχρονο Bluetooth Headset για να έχει ελεύθερα τα χέρια του όταν μιλάει.

Αν πάλι ψάχνει παραδοσιακά ακουστικά κεφαλής που να είναι και smartphone-capable, η Sony έχει να σου προτείνει τα MDR-XB450AP που ξεχωρίζουν για το μοντέρνο σχεδιασμό, τη δυνατότητα αναδίπλωσης για μεγαλύτερη φορητότητα και το ενσωματωμένο μικρόφωνο που μπορεί να λειτουργεί και ως handsfree για όλες τις συσκευές που έχουν έξοδο 3.5mm.

Αν ο μπαμπάς έχει πολλά να κάνει με το κινητό του, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερη αυτονομία, το power bank έρχεται να δώσει τη λύση. Το power bank λειτουργεί ουσιαστικά σαν μια φορητή εφεδρική μπαταρία που αποθηκεύει ενέργεια και σου επιτρέπει να φορτίσεις τη συσκευή σου εν κινήσει, χωρίς να χρειαστείς πρίζα, ούτε φορτιστή. Απλά θυμήσου να διαλέξεις χωρητικότητα που να είναι κάπως μεγαλύτερη από εκείνη του κινητού ώστε να αντέχει για πλήρη επιπλέον φόρτιση (αντίστοιχα, μεγαλύτερα power banks μπορούν να προσφέρουν περισσότερες φορτίσεις). Μπορεί επίσης να θέλει να φορτίσει περισσότερες συσκευές. Αν θες μια μπαταρία για μια συσκευή, για τις δύσκολες ώρες, κάτι μικρό όπως το Intenso 2600mAh  σίγουρα θα σώσει την κατάσταση. Αν χρειάζεσαι μια μπαταρία που μπορεί να προσφέρει πάνω από μία φόρτιση, ανάλογα βέβαια το τηλέφωνο, μια εφεδρική μπαταρία χωρητικότητας 6600mAh, όπως η Intenso ST6600, θα σε καλύψει και με το παραπάνω. Φυσικά, υπάρχουν και μπαταρίες με δύο θύρες USB για ταυτόχρονη φόρτιση δύο συσκευών, όπως το Belkin USB 4000mAh. Δηλαδή, ό,τι χρειάζεται ένας techie στην καθημερινότητα του!

Άλλη εναλλακτική είναι το Smartwatch. Από τα high end smartwatches – όπως π.χ. είναι τα Apple Watches και Samsung Gear – μέχρι τις entry level προτάσεις, προσφέρουν πληθώρα λειτουργιών. Το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον η ποικιλία είναι μεγαλύτερη, η συμβατότητα με διάφορα smartphones πολύ καλύτερη, ενώ πολλές προτάσεις λειτουργούν τόσο ως «συνοδευτικό αξεσουάρ», όσο και αυτόνομα, χωρίς να απαιτούν δηλαδή να είναι κοντά σου το smartphone, το tablet ή ο υπολογιστής. Επίσης, τα smartwatches έρχονται σε μια ποικιλία από μεγέθη, στιλ και σχέδια. Μπορείς να διαλέξεις μεταξύ smartwatches με βάση το σχέδιο. Η οθόνη φροντίζει ώστε η προβολή της ώρας να γίνεται με πολλούς τρόπους, όποιον προτιμά και θεωρεί ομορφότερο ο χρήστης.

Σε άλλα μοντέλα υπάρχει πληθώρα από λουράκια που αλλάζουν την εμφάνιση και βοηθούν το ρολόι να ταιριάζει σε διάφορα σύνολα. Σε περιπτώσεις όπως αυτές της Fitbit, το smartwatch αποδεικνύεται εξαιρετική βοήθεια και ευκαιρία για κατανόηση του σώματος κατά την άσκηση. Ποιος άλλωστε δε θέλει να έχει στο χέρι του πληροφορίες που δύσκολα θα εξασφάλιζε αλλιώς και που θα τον βοηθήσουν να προσέξει τον εαυτό του και την υγεία του.

 

Κινητό για τον ηλικιωμένο μπαμπά

Όσο για τον ηλικιωμένο μπαμπά, μπορείς να επιλέξεις ένα σύγχρονο κινητό που να έχει οθόνης αφής, αλλά και πληκτρολόγιο για εύκολη χρήση, όπως είναι το MLS Easy S. Πρόκειται για ένα κινητό απλής χρήσης που αποτελεί ιδανική πρόταση για χρήστες που χρειάζονται άμεση και εύκολη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες ενός σύγχρονου smartphone. Το MLS Easy S διαθέτει ευανάγνωστη οθόνη αφής TFT 2,8 ιντσών, ενώ ενσωματώνει ισχυρό ακουστικό ΗD και μεγάφωνο – ένα πραγματικά πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό για άτομα με απώλεια ακοής.

 

Για τον μπαμπά «multimedia»

Ο συγκεκριμένος τύπος μπαμπά δε θέλει να χάνει λεπτό από τις αγαπημένες του σειρές και ταινίες, ενώ πολύ συχνά αξιοποιεί τη φορητή του συσκευή για να ακούσει την αγαπημένη του μουσική. Άρα, και σε αυτή την περίπτωση οι επιλογές/εναλλακτικές είναι πολλές. Καταρχάς, ας μιλήσουμε για την ίδια την (φορητή) συσκευή: μία «budget επιλογή» είναι το εξαιρετικό tablet της Lenovo, το Yoga 8″ WiFi. Διαθέτει μεγάλη οθόνη 8 ιντσών για να παρακολουθεί τις αγαπημένες του σειρές μέσω υπηρεσιών video streaming όπως είναι το Netflix, αλλά ακόμη και από συνδρομητικά κανάλια όπως Nova, OTE TV κ.λπ., κατεβάζοντας απλά τις επίσημες εφαρμογές. Περιλαμβάνει κυλινδρική μπαταρία και σταντ στερέωσης στο πλάι της συσκευής, μετατοπίζοντας το κέντρο βαρύτητας και επιτρέποντας πολλαπλούς τρόπους χρήσης σε λειτουργία λαβής, κλίσης, ανάκλισης ή ανάρτησης. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι να απολαύσει περιεχόμενο πολυμέσων, να το χρησιμοποιήσει ως eBook Reader ή για να ξεκινήσει βίντεο κλήσεις για όση ώρα ασχολείται με οτιδήποτε άλλο. Φυσικά, με ένα τέτοιο tablet μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα, ακόμη και επαγγελματικής φύσης.

Τώρα, εάν είναι καλυμμένος και στο θέμα tablet, μπορείς να του κάνεις έκπληξη χαρίζοντάς του ένα πακέτο συνδρομητικού καναλιού ή πακέτο συνδρομής σε μουσική υπηρεσία. Για τους λάτρεις του διαβάσματος, μια εναλλακτική επιλογή είναι η αγορά ενός ψηφιακού βιβλίου ή ακόμη καλύτερα, ένα πακέτο συνδρομής σε κάποιο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο που παρέχει απεριόριστη πρόσβαση όχι μόνο σε βιβλία, αλλά και σε άλλα έντυπα, όπως περιοδικά, αθλητικές εφημερίδες κ.λπ.

 

 

Activity tracker και άλλα αξεσουάρ για τον μπαμπά που αθλείται

Ο μπαμπάς που αθλείται συστηματικά θα ωφεληθεί τα μέγιστα από ένα βραχιόλι ελέγχου δραστηριότητας (κοινώς activity tracker), όσο απλό ή εξελιγμένο και αν είναι το μοντέλο που θα του δωρίσεις. Το activity tracker θα τον βοηθήσει να αποκτήσει εικόνα για την καθημερινή του δραστηριότητα, να θέσει στόχους, και γενικά να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Μάλιστα, ακόμη και το πιο οικονομικό activity tracker (όπως το Xiaomi Fitness Tracker) μπορεί να προσφέρει πλήρη εικόνα για την ποιότητα του ύπνου, ενώ ορισμένα μοντέλα μάλιστα ανιχνεύουν αυτόματα το είδος της δραστηριότητας και έτσι αποθηκεύουν ακόμη πιο ακριβή στατιστικά στα οποία ο χρήστης μπορεί να βασιστεί για τα επόμενα του βήματα.

Για τους λάτρεις της ποδηλασίας υπάρχουν πρωτότυπα και πρακτικά αξεσουάρ, όπως η βάση στήριξης Yenkee για κινητά με οθόνη από 5 έως 5.5 ιντσών, η οποία διαθέτει και αποθηκευτικό χώρο για αξεσουάρ. Οι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αφού η σκληρή θήκη παρέχει προστασία  από σκόνη, γρατζουνιές και νερό. Εάν ο μπαμπάς είναι runner, μπορείς να του δωρίσεις ένα, επίσης, πρακτικό αξεσουάρ, όπως είναι η ζώνη τρεξίματος Celly Universal. Διαθέτει τρύπα για ακουστικά handsfree καθώς επίσης και θήκη που χωράει smartphone έως 6 ιντσών.

 

Action cams για τον μπαμπά που αγαπάει την περιπέτεια

Είτε πρόκειται για διαδρομή με ποδήλατο, μηχανές ή αυτοκίνητο, είτε για extreme sports, καταδύσεις, θαλάσσια sports, υποβρύχιες λήψεις ή για λήψεις μέσω πτήσης drone, η action camera μπορεί να αξιοποιηθεί με ποικίλους τρόπους! Απλά, πριν αποφασίσεις ποια κάμερα θα αγοράσεις, θα πρέπει να έχεις καταλήξει σε ποιου είδους δραστηριότητες θα χρησιμοποιηθεί. Εάν, για παράδειγμα, θα τοποθετηθεί πάνω σε κράνος, τότε θα κοιτάξεις τα αντίστοιχα μοντέλα με μικρές διαστάσεις και βάρος. Επίσης, οι action cams υπάρχουν σε πολλές διαστάσεις, οι οποίες μερικές φορές απέχουν σημαντικά μεταξύ τους. Αυτό δε σημαίνει πως οι μεγαλύτερες σε διαστάσεις είναι πιο κουραστικές ή πιο βαριές. Σε γενικές γραμμές οι πιο ελαφριές και μικρές είναι οι ιδανικές. Πριν την αγορά θα πρέπει να δεις αν και ποια αξεσουάρ παρέχονται και πόσο όγκο θα προσθέσει ακόμα και στην πιο μικρή κάμερα, για παράδειγμα, μια βάση ή μια θήκη. Επίσης ορισμένες κάμερες έχουν αποσπώμενη LCD οθόνη, η οποία όταν αφαιρεθεί, απομένει ένα μικρό σώμα.

Όσο για το κόστος, υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις προσιτού κόστους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εξαιρετικής action cam που προσφέρεται σε προσιτή τιμή είναι η GoPro Hero Session Action Camera. Φυσικά, υπάρχουν ακόμη πιο οικονομικές κάμερες, ανάλογα πάντα τις ανάγκες που πρόκειται να καλύψουν.

 

Για τον μπαμπά που λατρεύει τον ήχο του βινυλίου

Εάν πιστεύεις ότι οι δίσκοι και τα πικάπ πέρασαν για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι κάνεις τεράστιο λάθος. Υπάρχουν ακόμα οι πιστοί που δεν τα αποχωριστήκαν ποτέ, ενώ ορισμένοι μάλιστα συνεχίζουν να εμπλουτίζουν τη συλλογή τους. Ο μπαμπάς σου ίσως να είναι ένας από αυτούς. Γιατί το βινύλιο είναι έρωτας… αθεράπευτος! Γι’ αυτό λοιπόν μη χάσεις την ευκαιρία να του πάρεις δώρο ένα σύγχρονο πικάπ, ή, ακόμα καλύτερα, ένα σύγχρονο/ρετρό πικάπ. Τα ρετρό πικάπ συνδυάζουν τη γοητεία του κλασικού με την άνεση του μοντέρνου. Εκτός του ότι είναι υπέροχα αντικείμενα για διακόσμηση, προσφέρουν πρωτότυπα σχέδια, έξυπνες λειτουργίες, ακόμα και υποδοχή USB. Όπως και να ‘χει, με ένα πικάπ όπως το Lenco TT28C η ακρόαση γίνεται ιεροτελεστία!

 

Για τον μπαμπά που του αρέσει να είναι πάντα στη τρίχα

Οι ξυριστικές μηχανές αποτελούν κλασικό αλλά διαχρονικό δώρο. Εάν, μάλιστα, ο μπαμπάς ξυρίζεται μέρα παρά μέρα και έχει ευαίσθητη επιδερμίδα, τότε το ξύρισμα γίνεται πιο άνετο με μία ξυριστική μηχανή Philips S7370/12. Ξέρεις, λιγότερο τσούξιμο, απαλότερο δέρμα, περισσότερα χαμόγελα! Επίσης, μη ξεχνάς ότι τα πυκνά γένια, το μουστάκι, και το πλούσιο μούσι έχουν επανέλθει στη μόδα. Εάν ο μπαμπάς ακολουθεί πιστά τη μόδα, ή ήταν πάντα μέσα στη μόδα, απλά δεν το ήξερε (μικρή σημασία έχει), μπορείς να του δωρίσεις μία κοπτική μηχανή για να περιποιείται μούσι, μουστάκι, φαβορίτες κ.λπ.

 

Μπαμπάς… ο σούπερ ήρωας!

Ο μπαμπάς μας ήταν, είναι, και θα είναι ο σούπερ ήρωας της ζωή μας, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι γιατί είναι εκείνος που ήταν, είναι, και θα είναι πάντα δίπλα μας σε όλες τις σημαντικές και τις ασήμαντες στιγμές της ζωή μας. Όμως, ακόμα και ένας σούπερ ήρωας χρειάζεται το πρακτικό δωράκι του. Το αξίζει άλλωστε. Έτσι δεν είναι;

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!

Μπορείς να δεις ακόμη