780
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Εδώ μιλάμε για ένα κέρασμα στην απόλυτη bitter κατάσταση. Η σοκολάτα, ο καφές και το κακάο σε κρεσέντο.
Υλικά (για 30 τεμάχια τουλάχιστον):
- 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1 espresso
- 125γρ. μπισκότα digestive
- 2-3 κ.σ. μαύρο ρούμι
- 30γρ. καφές σε κόκκους
Για την επικάλυψη:
- 100γρ. κακάο
Εκτέλεση:
- Βάζεις την κρέμα γάλακτος σ’ ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σ’ ένα μπολ. Περιχύνεις την κουβερτούρα με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύεις με σπάτουλα για να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτοντας και τον espresso.
- Βάζεις τα μπισκότα στον πολυκόφτη, τα κάνεις σκόνη και μετά τα ρίχνεις στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ρούμι. Κόβεις και τους κόκκους του καφέ στον πολυκόφτη και τους ρίχνεις κι αυτούς στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύεις καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τ’ αφήνεις στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι το επόμενο πρωί.
- Την επόμενη μέρα, για να έχει σταθεροποιηθεί πλήρως το μείγμα, παίρνεις μ’ ένα κουτάλι μικρές ποσότητες από το μείγμα, το βάζεις στο χέρι και το πλάθεις σε μπαλίτσες. Για ακόμα πιο απολαυστικό αποτέλεσμα βούτηξε το κουταλάκι σε ρούμι πριν πιάσεις το σοκολατένιο μείγμα. Τέλος, κύλησε τις μπαλίτσες πάνω σε κοσκινισμένο κακάο.
- Τοποθέτησε τα τρουφάκια σε τρουφόχαρτα και διατήρησέ τα στο ψυγείο.