Γιορτή της μητέρας 2018: 11 έξυπνες ιδέες για δώρα!

by K Admin

 

Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, γιορτάζει η πρώτη γυναίκα της ζωής σου. Η μαμά σου. Εδώ θα βρεις τις 11 καλύτερες ιδέες  για δώρα, που μπορείς να της προσφέρεις μαζί με την αγκαλιά και την αγάπη σου.

 

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς καθιερώθηκε ο εορτασμός της ημέρας της μητέρας; Η γιορτή της μητέρας έχει τις ρίζες της βαθιά πίσω στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Η Γαία, δηλαδή η γη, λατρευόταν ως σύμβολο γονιμότητας από τους αρχαίους Έλληνες. Η κόρη της, η τιτάνας Ρέα ήταν η πρώτη γυναίκα στην ελληνική μυθολογία που γέννησε με τοκετό και έφερε –μάλιστα- στον κόσμο τους θεούς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δίας. Κάθε άνοιξη, οι αρχαίοι Έλληνες προς τιμήν της Γαίας, της Ρέας, της γονιμότητας, και κυρίως της άνοιξης και της αναγέννησης της φύσης που αυτή φέρνει, πραγματοποιούσαν εορτασμούς. Αυτή ήταν και μια πρώιμη μορφή της γιορτής της μητέρας στην Ελλάδα.

 

Αργότερα, με την επικράτηση του χριστιανισμού στην Ελλάδα, η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την ημέρα της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου), την ημέρα δηλαδή που η μητέρα του Ιησού, σαράντα μέρες μετά τη γέννησή του, τον πήγε στον ιερέα για ευλογία.

 

Η σημερινή μορφή εορτασμού της ημέρας της μητέρας, ξεκίνησε από ένα κίνημα γυναικών στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα, επεκτάθηκε από πολιτεία σε πολιτεία και σιγά-σιγά καθιερώθηκε σ’ όλο τον κόσμο.

 

Στη γιορτή της μητέρας, οι μπαμπάδες και τα παιδιά, σ’ όλο τον κόσμο, συνηθίζουν να προσφέρουν στις μαμάδες, εκτός βέβαια από τις αγκαλιές και τα φιλιά τους, λουλούδια και δώρα. Η επιλογή του δώρου δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, γιατί ένα δώρο δεν μπορεί να χωρέσει όλα αυτά που θέλεις να εκδηλώσεις στη μαμά σου μ’ αυτή σου τη χειρονομία. Όμως, παρόλο που εκείνη θα ήταν ευτυχισμένη ακόμα και μ’ ένα λουλούδι, εσύ μπορείς να της χαρίσεις και κάτι που θα κάνει την απαιτητική καθημερινότητά της πιο εύκολη κι εσένα πολύ χαρούμενο που τη βοήθησες.

 

 

Εδώ θα βρεις ιδέες για κάθε τύπο μαμάς:

 

Δώρα τεχνολογίας

 

Είτε η μαμά σου είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία, είτε όχι και τόσο, αυτά τα δώρα θα της δώσουν την ευκαιρία ν’ ασχοληθεί με τις δυνατότητές τους και να εντάξει τη χρήση τους στην καθημερινότητά της:

 

  • Smartphone. Υπάρχει περίπτωση να μην το χαρεί; Βρες ένα κινητό που ν’ ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες της, όσο και στις οικονομικές σου δυνατότητες. Υπάρχουν, άλλωστε, αμέτρητα μοντέλα.
  • Ασύρματο σταθερό τηλέφωνο. Σίγουρα χρειάζεται τουλάχιστον ένα. Οι σταθερές συσκευές με καλώδιο της περιορίζουν την κίνηση. Με το ασύρματο θα μπορεί να μιλάει κάνοντας ταυτόχρονα και τις δουλειές της, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο.
  • Tablet. Για να σερφάρει στο Internet, να βλέπει αγαπημένες σειρές, ή ταινίες, να διαβάζει και να μοιράζεται συνταγές και tips για το νοικοκυριό της, και γιατί όχι, να παίζει και παιχνίδια.
  • Power bank. Για τη μαμά που από ανάγκη, ή από συνήθεια δεν μπορεί να μείνει στιγμή με απενεργοποιημένο το κινητό της.
  • Φωτογραφική μηχανή. Ακόμη κι αν η μαμά σου συνηθίζει να φωτογραφίζει αυτά που θέλει με το κινητό της τηλέφωνο, μια φωτογραφική μηχανή θα της δώσει περισσότερες δυνατότητες και, πού ξέρεις, μπορεί το δώρο σου να της αφυπνίσει το ενδιαφέρον για το χόμπι της φωτογραφίας.

 

Δώρα για την υγεία κι ευεξία της

 

Προσφέροντας στη μητέρα σου κάποιο απ’ αυτά τα δώρα μπορείς να συμβάλλεις στη βελτίωση της υγείας της και να την κάνεις να νιώθει ζωντάνια κι ευεξία κάθε μέρα.

  • Φορητό όργανο γυμναστικής. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές. Φορητά ποδήλατα, steppers, βαράκια, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές της, θα βρεθεί το κατάλληλο για εκείνη. Έτσι, ίσως, την παρακινήσεις να φροντίσει περισσότερο τον εαυτό της.
  • Φορητή συσκευή μασάζ. Κάθε μαμά την έχει ανάγκη. Κάθε βράδυ, στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, θα χαλαρώνει μ’ ένα απαλό μασάζ και θα σ’ ευγνωμονεί. Υπάρχουν σ’ αρκετούς τύπους. Άλλες για τα πόδια (υδρομασάζ), άλλες για τον αυχένα κι άλλες για όλο το σώμα.
  • Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Θα της χρειαστεί μία για να φροντίσει την υγεία των δοντιών της αλλά και για να διατηρήσει τη λευκότητά τους ώστε να διατηρήσει στην εντέλεια η μανούλα σου το όμορφο χαμόγελό της. Είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη χειροκίνητη γιατί με τις χιλιάδες στρέψεις που πραγματοποιεί ανά λεπτό καθαρίζει τα δόντια κι από την πλάκα. Αλλάζοντας κεφαλές, μπορεί με τον ίδιο μηχανισμό να εξυπηρετηθεί όλη η οικογένεια.

 

 

Δώρα για την εμφάνισή της

 

Κάθε γυναίκα, ακόμη κι αν οι μαμάδες καμιά φορά το ξεχνούν, θέλει να δείχνει και να νιώθει όμορφη. Όσο περνούν τα χρόνια, όμως, τόσο περισσότερη προσπάθεια χρειάζεται για να επιτευχθεί αυτό. Μ’ αυτά τα δώρα, η μαμά σου θα μπορέσει μ’ ελάχιστη ενασχόληση κάθε μέρα να δείχνει όμορφη και περιποιημένη.

 

  • Συσκευές περιποίησης μαλλιών. Ανάλογα με το τι χρειάζεται η μητέρα σου, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε σεσουάρ, ισιωτικές μαλλιών, ψαλίδια για μπούκλες και ηλεκτρικές βούρτσες. Έτσι, θα μπορεί να περιποιείται καθημερινά μόνη της τα μαλλιά της, χωρίς να τα ταλαιπωρεί, αφού οι νεότερες συσκευές περιποίησης μαλλιών ενσωματώνουν ειδική τεχνολογία για να μην καταστρέφουν την τρίχα, ακόμα και με συχνή χρήση.
  • Συσκευές περιποίησης επιδερμίδας προσώπου. Είναι οι συσκευές που κάνουν μασάζ στο πρόσωπο την ώρα που απλώνουν την κρέμα περιποίησης. Έτσι, η απορρόφηση γίνεται πολύ αποτελεσματικά και τονώνεται η επιδερμίδα. Τα αποτελέσματα στο πρόσωπό της θα την χαροποιήσουν –σίγουρα- ιδιαίτερα.
  • Συσκευές αποτρίχωσης και συσκευές μόνιμης αποτρίχωσης. Σίγουρα χρειάζεται μία, αν δεν έχει ήδη. Είτε για το σώμα, είτε για το πρόσωπο και τα φρύδια, οι νέας γενιάς συσκευές βοηθούν στην απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αφήνοντας το δέρμα της απαλό και χωρίς ερεθισμούς. Έτσι θα κερδίζει και τον χρόνο που θ’ αφιέρωνε στο καθημερινό ξύρισμα.

 

Με μία από τις παραπάνω ιδέες για δώρο κι, ακόμα περισσότερο, μ’ ένα «ευχαριστώ για όλα» σίγουρα θα την ενθουσιάσεις και θα τη συγκινήσεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη