1,6K
ΥΛΙΚΑ
-
Για το χταπόδι
- 1 χταπόδι (περίπου 1,5 κιλό)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες πορτοκάλι
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- Αλάτι – πιπέρι
-
Για τη σαλάτα
- 200 γρ. φακές βρασμένες al dente
- 200 γρ. ντοματίνια κομμμένα στη μέση ή στα 4 (ανάλογα το μέγεθος)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό αγγούρι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 κ.σ. ξίδι κόκκινο
- Χυμό από μισό πορτοκάλι
- Αλάτι – πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το χταπόδι:
Χωρίζω τα πλοκάμια και το σώμα από το χταπόδι, πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τα βάζω ομοιόμορφα μέσα στην ειδική σακούλα για sous vide. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, σφραγίζω τη σακούλα και την βάζω στον προθερμασμένο Φούρνο Electrolux στους 90°C, στη λειτουργία sous vide και το αφήνω να μαγειρευτεί για 4 ώρες. Βγάζω το χταπόδι από τη σακούλα και το περνάω από ένα καλά προθερμασμένο σχαροτήγανο ή σχάρα, για 30 δευτερόλεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μόνο για να πάρει χρώμα.
Για τη σαλάτα:
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω και φυλάω στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου, για να ενωθούν τα αρώματα μεταξύ τους.
Για το σερβίρισμα:
Σε μια πιατέλα ή πιάτα σερβίρω τη σαλάτα και από πάνω τοποθετώ ομοιόμορφα το χταπόδι.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ