2,7K
Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Υλικά:
- 225 γρ. σοκολάτας κουβερτούρα (ημιγλυκιά), τεμαχισμένη
- ½ φλ. ανάλατο βούτυρο
- ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλ. ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 4 αυγά
- βούτυρο, για να βουτυρώσετε τα φορμάκια/θήκες muffin
- 1 κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπέν μαρί.
- Προσθέτουμε τη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.
- Κοσκινίζουμε το μείγμα ζάχαρης στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα σοκολάτας, ένα τη φορά, ανακατεύοντας πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαφριά και να απαλύνει/ανοίξει το χρώμα της, για περίπου 4 λεπτά, και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Εν τω μεταξύ, βουτυρώνουμε τις θήκες muffin πολύ καλά και τις πασπαλίζουμε με κακάο σε όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε όσο κακάο περισσεύει.
- Με μια κουτάλα μοιράζουμε την ποσότητα (110 γρ.) στις θήκες και ψήνουμε για 10-11 λεπτά. Το εξωτερικό του muffin πρέπει να είναι σκληρό, ενώ το εσωτερικό κολλώδες.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.