Από τη Λία Μακροστεργίου και τον Παύλο Χάππιλο
Εύκολες και γρήγορες συνταγές με μία συσκευή μόνο.
Τρίγωνα φύλλου με γλυκοπατάτα
Υλικά για 20 μπουκίτσες
1 συσκευασία με φύλλα κρούστας
2 γλυκοπατάτες
250 γρ. μπέικον (ή κρέας ψητό που μας έχει μείνει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι)
150 γρ. τριμμένο τυρί που μας έχει μείνει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τρυπάμε τις καλά πλυμένες γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι, τις λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο και στη συνέχεια τις ψήνουμε στο Air Fryer Rohnson στους 180⁰C για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Για τη γέμιση, βάζουμε τις γλυκοπατάτες μαζί με τη φλούδα, το τυρί και το μπέικον σε ένα Μulti. Εάν δεν χωράνε όλα μαζί, το κάνουμε σε δόσεις και χτυπάμε λίγο μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με αρκετό θυμάρι για να μοσχοβολήσει και αλατοπιπερώνουμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή γεύση.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες και τα λαδώνουμε με ένα πινέλο.
Βάζουμε μία κουταλιά γέμισης στην άκρη και τυλίγουμε σε τριγωνάκια. Ψήνουμε στο Air Fryer Rohnson στους 180⁰C για 20 λεπτά.
Μηλόπιτακια Δεντράκια
Υλικά για 20 λιχουδιές
3-4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 συσκευασία με φύλλα σφολιάτας
200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
150 γρ. βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε τις κομμένες φέτες μήλου σε ένα μπολ μαζί με την καστανή ζάχαρη και τα τριμμένα μπαχαρικά σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε τα φύλλα σφολιάτας από τη συσκευασία, τα ανοίγουμε και τα κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες και βουτυρώνουμε με ένα πινέλο.
Βάζουμε τα μήλα φέτα-φέτα στη μέση της λωρίδας σφολιάτας, με τα μήλα να εξέχουν προς τα πάνω.
Διπλώνουμε τη σφολιάτα γύρω από τα μήλα και σχηματίζουμε το σχήμα που θέλουμε. Εμείς προτείνουμε Χριστουγεννιάτικα δεντράκια.
Στο μπολ που είχαμε τα μήλα, έχει δημιουργηθεί ένα πολύ πλούσιο σιρόπι. Περνάμε με το πινέλο το σιρόπι και τα ψήνουμε στο Air Fryer της Rohnson στους 180⁰C για 15 λεπτά.
Τρίγωνα φύλλου με κάστανα
Υλικά για 20 μπουκίτσες
1 συσκευασία με φύλλα κρούστας
300 γρ. κάστανα βρασμένα
250 γρ. μπέικον (ή κρέας ψητό που μας έχει μείνει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι)
150 γρ. τριμμένο τυρί που μας έχει μείνει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη γέμιση, βάζουμε τα βρασμένα κάστανα, το τυρί και το μπέικον στο Multi μέχρι να γίνει ένα ωραίο μείγμα. Εάν δεν χωράνε όλα μαζί, το κάνουμε σε δόσεις.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με αρκετό θυμάρι για να μοσχοβολήσει και αλατοπιπερώνουμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή γεύση.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες και τα λαδώνουμε με ένα πινέλο.
Βάζουμε μία κουταλιά γέμισης στην άκρη και τυλίγουμε σε τριγωνάκια. Ψήνουμε στο Air Fryer Rohnson στους 180⁰C για 20 λεπτά.
Τριψάνα
Υλικά για 20 σφηνάκια
500 γρ. ψωμί που έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα
4 αυγά
Λίγα αλεσμένα φουντούκια
500 ml φρέσκο γάλα
5 κουταλιές της σούπας μέλι
1 στικ κανέλας
2-3 γαρύφαλλα
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Για να μην πετάξουμε το ψωμί της προηγούμενης μέρας, θα το χρησιμοποιήσουμε σε ένα πολύ ωραίο γλυκό.
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και φτιάχνουμε σάντουιτς με δύο φέτες και μέλι ενδιάμεσα.
Τρίβουμε τα φουντούκια στο Μulti.
Κόβουμε τα σάντουιτς σε τρίγωνα.
Παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα.
Βουτάμε τα τρίγωνα στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά και μετά τα πανάρουμε με τριμμένο φουντούκι.
Βάζουμε μία λαδόκολλα στο Air Fryer και βάζουμε τα τρίγωνα πάνω για να τα ψήσουμε στους 180⁰C για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά για 10 λεπτά.
Όσο μέλι μας έχει περισσέψει, δεν το πετάμε και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το υπόλοιπο γάλα και τα μπαχαρικά, για να πάρει μία βράση.
Στη συνέχεια, το σερβίρουμε μαζί με την τριψάνα μας!