Εύκολος κορμός μιλφέιγ με έτοιμα μπισκότα

by Admin_

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Μαμαδίστικος κορμός μιλφέιγ με κρέμα και έτοιμα κράκερς να γλύφεις τα δάχτυλά σου!

 

Υλικά για μια φόρμα μακρόστενη του ενός λίτρου

Για την κρέμα

  • 750ml φρέσκο γάλα
  • 90γρ. κορν φλάουρ
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγών
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250ml κρέμα γάλακτος

 

Για τα μπισκότα και τη διακόσμηση

  • 2 πακέτα κράκερ
  • 1 φλιτζάνι γάλα κρύο
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τους κρόκους το αλάτι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και καθώς ξεκινάει να ζεσταίνεται ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
  2. Μόλις δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, τη μεταφέρουμε σε μπολ και ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύουμε στην κρέμα να αφρατέψει.
  4. Ντύνουμε μια φόρμα μακρόστενη με ένα κομμάτι λαδόκολλας. Ύστερα παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα, τα βουτάμε στο κρύο γάλα και κάνουμε μια πρώτη στρώση στη φόρμα.
  5. Στρώνουμε από πάνω τους το 1/3 της κρέμας να γίνει μια λεπτή στρώση, την ισιώνουμε και τη σκεπάζουμε με μια στρώση ακόμη από κράκερς. Ακόμη μια στρώση με 1/3 κρέμας, πάλι κράκερς, το τελευταίο 1/3 κρέμας και τελειώνουμε με μια στρώση από κράκερς.
  6. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και μετά το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, αφαιρώντας τη λαδόκολλα με προσοχή, γαρνίρουμε με τριμμένα κράκερς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  7. Σερβίρουμε κόβοντας τον κορμό σε φέτες.

Μπορείς να δεις ακόμη