Έξυπνες συσκευές κουζίνας που προβλέπουν τις ανάγκες των επισκεπτών σας

by Aggeliki Tsoukana

 

Κυριότερος στόχος όλων των ξενοδοχειακών μονάδων είναι να προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια άνετη διαμονή, εφάμιλλη με αυτή του σπιτιού τους, προσφέροντας ευκολίες και επιπλέον υπηρεσίες που θα κάνουν τη συνολική εμπειρία μοναδική. Ακριβώς σε αυτό τον άξονα κινούνται οι έξυπνες συσκευές κουζίνας.

Χαρίστε στους επισκέπτες σας μια ακόμα πιο άνετη και μοντέρνα εμπειρία διαμονής με υπερσύγχρονες συνδεδεμένες συσκευές κουζίνας που έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιούν τη διαδικασία προετοιμασίας των ημερήσιων γευμάτων, ή ροφημάτων.

 

Απομακρυσμένος έλεγχος από το κινητό

Από την προετοιμασία ενός ζεστού ή κρύου ροφήματος μέχρι το μαγείρεμα ενός πλήρους γεύματος, ο επισκέπτης μπορεί να τα κάνει όλα αυτά από την άνεση του smartphone ή του tablet του, ακόμα και απομακρυσμένα, αξιοποιώντας μια σειρά από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Wi-Fi και διαδικτύου.

 

 

Έξυπνες πολυκαφετιέρες

Με τις καφετιέρες με συνδεσιμότητα Wi-Fi, ο επισκέπτης μπορεί να ξυπνήσει το πρωί, να πατήσει ένα κουμπί στην οθόνη του κινητού του και να λάβει ειδοποίηση όταν ο καφές του είναι έτοιμος. Υπάρχουν πολλές προτάσεις στην αγορά που προσφέρουν απομακρυσμένο έλεγχο μέσω mobile app. Με μία καφετιέρα όπως η Siemens EQ.9 plus Connect s500, ο χρήστης θα μπορεί να κανονίσει την επόμενη δραστηριότητά του, εντός ή εκτός του καταλύματος, όσο η καφετιέρα θα ετοιμάζει το πρωινό του καφέ.

 

 

Φούρνοι και εστίες

Συνδυάστε έναν συνδεδεμένο φούρνο με smart επαγωγικές εστίες, και θα παρέχετε στους επισκέπτες σας μια πληθώρα έξυπνων λειτουργιών. Για να ετοιμάζουν τα αγαπημένα τους πιάτα γρήγορα, οικονομικά και αποτελεσματικά.

Με διαισθητικές εφαρμογές όπως η Home Connect, που χρησιμοποιείται στις συνδεδεμένες συσκευές των Bosch και Siemens, ή το Miele@mobile, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει τις ρυθμίσεις της βάσης εστιών και του απορροφητήρα. Με ένα σετ εστιών όπως η Miele KM 7564 FL, ασφαλές κι εύκολο μαγείρεμα για τους επισκέπτες σας. Για να προσαρμόζει το επίπεδο μαγειρέματος στην εστία ή στον φούρνο, όπως τη βαθμίδα ισχύος ή τον χρόνο απενεργοποίησης με χρονοκαθυστέρηση με λίγα κλικ.

Παράλληλα, με έναν έξυπνο φούρνο, ο επισκέπτης μπορεί να ορίσει απομακρυσμένα από το smartphone του μια συγκεκριμένη ώρα για την προετοιμασία του γεύματος του και όταν επιστρέψει στο δωμάτιό του να το βρει έτοιμο. Μάλιστα, πολλά μοντέλα παρέχουν λειτουργία μικροκυμάτων, για ακόμα πιο γρήγορα μαγειρέματα.

Επιπρόσθετα, με τα περισσότερα smart μοντέλα, όπως οι φούρνοι Simply-Fi της Candy, γίνεται ακόμα πιο εύκολη η συντήρησή τους. Παρέχουν ειδοποιήσεις για την κατάσταση του φούρνου και προτείνουν πότε χρειάζονται καθάρισμα. Αποφεύγεται η συσσώρευση λιπών και βρωμιάς, που καθιστούν το καθάρισμα του φούρνου δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Έτσι, η συσκευή θα είναι έτοιμη και πεντακάθαρη για τους επόμενους επισκέπτες.

 

Ψυγεία με έξυπνες λειτουργίες

Τα έξυπνα ψυγεία διαθέτουν μια διεπαφή οθόνης αφής και τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi για να παρέχουν μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών. Έρχονται με πιο ευέλικτες επιλογές ψύξης και συντήρησης, ενώ είναι σχεδιασμένα για να επικοινωνούν με το smartphone ή το tablet για απομακρυσμένο έλεγχο. Ορισμένα μοντέλα, όπως τα έξυπνα ψυγεία της Samsung και της LG μπορούν ακόμη και να συνδεθούν με άλλες έξυπνες συσκευές όπως πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων ή με έναν έξυπνο φούρνο.

Ορισμένα μοντέλα παρέχουν παγωμένο και ζεστό νερό. Ο χρήστης επιλέγει μια θερμοκρασία και ποσότητα νερού που θέλει να θερμάνει και η συσκευή στέλνει ειδοποίηση όταν το νερό είναι έτοιμο. Τα περισσότερα μοντέλα δεν χρειάζονται σύνδεση με παροχή νερού. Έρχονται με ένα ευρύχωρο δοχείο στο εσωτερικό τους.

 

 

Πλυντήρια πιάτων

Τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων είναι συσκευές που ενσωματώνουν μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες όπως σύνδεση Wi-Fi και τηλεχειρισμό μέσω smartphone. Είναι σχεδιασμένες για να κάνουν την καθημερινότητά των επισκεπτών σας πιο εύκολη.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους τα έξυπνα πλυντήρια ξεχωρίζουν από τα συμβατικά. Αρχικά, οι κατασκευαστές έχουν προσθέσει χαρακτηριστικά που καθιστούν τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων ακόμη πιο ευέλικτα και πιο αποδοτικά. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και νερού, σε σχέση με τα συμβατικά. Ενσωματώνουν αισθητήρες που ανιχνεύουν αυτόματα τον όγκο του φορτίου και το επίπεδο λερώματος των πιάτων και των σκευών για να προσαρμόζουν την κατανάλωση νερού και ενέργειας για βέλτιστο πλύσιμο ακόμη και για μικρά φορτία. Παράλληλα, με τεχνολογίες όπως η Hygiene Plus των Siemens και Bosch, ή τα συστήματα Power Wash και Quick Power Wash των Hoover και Miele αντίστοιχα, το πλύσιμο των πιάτων ή των παιδικών σκευών φαγητού γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικό, στο μισό χρόνο.

 

 

Εργονομία και στιλ

Κάθε σύγχρονο κατάλυμα πρέπει να προσφέρει εργονομία και στιλ. Για να το πετύχει αυτό, εκτός από σωστό σχεδιασμό και διαρρύθμιση, θα πρέπει να έχει και τις κατάλληλες συσκευές. Μία έξυπνη συσκευή κουζίνας θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας, ανεξάρτητα από τις διαστάσεις του δωματίου, χαρίζοντάς του design και λειτουργικότητα.

Ενδεικτικά, τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων είναι σχεδιασμένα για να μεγιστοποιούν τον χώρο και την ευελιξία που χρειάζεστε. Ο επισκέπτης μπορεί να οργανώνει τα πιάτα του και να καθαρίζει πιο αποδοτικά.

Ο εργονομικός σχεδιασμός τους, επιτρέπει τη ρύθμιση ή και μετακίνηση ραφιών και καλαθιών για να τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα όλα τα λερωμένα σκεύη, ακόμα κι αυτά που έχουν περίεργο σχήμα.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα δέχονται και «ανάμεικτο φορτίο». Επιτρέπουν την αλλαγή της έντασης και της θερμοκρασίας του επάνω και κάτω ραφιού. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να απολαμβάνει την ελευθερία να μαγειρεύεις με τον δικό του τρόπο χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε σκεύη, κατσαρόλες και πιατέλες που ταιριάζουν στη δημιουργικότητά του.

 

 

Ενημερωθείτε άμεσα για προβλήματα ή την ανάγκη συντήρησης

Ο αυτόματος διαγνωστικός έλεγχος συσκευής αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό πολλών συνδεδεμένων συσκευών. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγξετε την κατάστασή τους, χρησιμοποιώντας την οθόνη του κινητού σας. Ο φούρνος θα σας ειδοποιήσει όταν πρέπει να καθαρίσετε το εσωτερικό του, το ψυγείο θα σας ενημερώσει έγκαιρα όταν κάτι δεν πάει καλά με τη θερμοκρασία, και το πλυντήριο πιάτων θα σας στείλει ενημέρωση για το πότε τελείωσε το απορρυπαντικό ή χρειάζεται καθάρισμα. Επίσης, ορισμένα μοντέλα υποστηρίζουν και απομακρυσμένο διαγνωστικό έλεγχο. Έτσι, εάν πρέπει να έρθει τεχνικός στον χώρο, θα έχει μαζί του τα αναγκαία ανταλλακτικά, ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα.

Παρέχοντας στους πελάτες σας μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την καθημερινή τους διατροφή, μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο και ποιοτικό χρόνο στο ξενοδοχείο σας, την ίδια στιγμή που εξασφαλίζετε εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλότερα λειτουργικά κόστη για την επιχείρησή σας.

Μπορείς να δεις ακόμη