Εύκολα και γρήγορα σνακ για την παραλία

by Zikou Stella

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Όλα φτιαγμένα από τα χέρια μας, υγιεινά και νόστιμα. Για να τα απολαύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα πρέπει να είμαστε και σωστά εξοπλισμένοι. Μια ισοθερμική τσάντα, θερμός, 2-3 παγοκύστες, σακουλάκια, μεμβράνη για το τύλιγμα, καθώς και μερικά πλαστικά επαναχρησιμοποιούμενα ποτηράκια και κουταλοπίρουνα επιβάλλονται.

 

 

Πίτα chips με βότανα

Θα τα πάρουμε μαζί μας στην παραλία σε σακουλάκι με ζιπ και μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα σαν πατατάκια ή παρέα με ντοματίνια και γιαούρτι. Είναι φανταστικά!

 

Υλικά:

  • 4 αραβικές πίτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή αν προτιμάτε
  • Ρίγανη ξερή
  • Θυμάρι ξερό
  • Βασιλικός ξερός
  • Δενδρολίβανο ξερό

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C και στρώνουμε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
  2. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τις τορτίγιες σε καρεδάκια ή σε τρίγωνα κομμάτια αν προτιμάμε και μοιράζουμε τα κομματάκια από τις τορτίγιες στα ταψιά.
  3. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πάπρικα κι όποιο από τα ξερά μυρωδικά προτιμάμε ή με μίγμα όλων αυτών και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ψήνουμε τα πιτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
  5. Ξεφουρνίζουμε τα πιτάκια κι αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρουμε σε σακουλάκια.

 

 

Πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Με 5 μόλις υλικά φτιάχνουμε στα γρήγορα χωρίς φύλλο και χωρίς καθόλου κόπο μια πεντανόστιμη κι ελαφριά τυρόπιτα που θα απολαύσουμε ζεστή στο σπίτι ή θα πάρουμε μαζί μας στην παραλία.

 

Υλικά για ένα μέτριο ταψί

 

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια κατσικίσιο τυρί τριμμένο με τα δάχτυλα
  • 125 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βάζουμε μέσα το ταψί μας μόνο του, χωρίς τίποτα να κάψει καλά.
  2. Κρατάμε στην άκρη λίγο από το ελαιόλαδο και λίγο από το αλεύρι. Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι, πιπέρι και αλάτι. Ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τα αβγά, το νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή χυλό.
  3. Βγάζουμε το ταψί μας με προσοχή από το φούρνο, το λαδώνουμε, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το χυλό σε μια λεπτή στρώση που δεν θα ξεπερνά σε πάχος το ένα δάχτυλο.
  4. Πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε και ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 35- 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Η πίτα πρέπει να γίνει πολύ λεπτή σαν πίτσα και καλοψημένη, σχεδόν τραγανή.
  5. Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

 

 

Φρουτοσαλάτα

Θα την πάρουμε στην παραλία μαζί μας σε ευρύχωρο μπολ και θα τη διατηρήσουμε παγωμένη με παγοκύστες. Στο τέλος θα τη μοιράσουμε σε πλαστικά ποτηράκια ή μπολ για να την απολαύσουμε τσιμπολογώντας τη με πιρουνάκι…

 

Υλικά

  • 15 κεράσια ή φράουλες
  • 2 ροδάκινα
  • 4 βερίκοκα
  • 3 ακτινίδια
  • 2 φέτες καρπούζι
  • 1 πορτοκάλι (χυμό)
  • 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φρούτα μας. Κόβουμε τα ροδάκινα, τα ακτινίδια και τα βερίκοκα σε μεγάλα καρέ κομμάτια που ανακατεύουμε σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε το καρπούζι, τις φράουλες ή τα κεράσια αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κοτσάνια τους. Πριν κλείσουμε το μπολ, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε με μέλι.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς και το βάζουμε σε τσάντα ισοθερμική μαζί με δυο παγοκύστες, ποτηράκια και πιρουνάκια μιας χρήσης.

 

 

Rolls με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και σταφίδα

Γλυκά ρολά τορτίγιας, αλειμμένα με φιστικοβούτυρο και γεμισμένα με παγωμένες μπανάνες και σταφίδες.

 

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 τορτίγιες σταρένιες
  • 2 μπανάνες
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 2 κ.γ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή

 

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού. Τις αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις αφήνουμε κατάψυξη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  2. Πριν φύγουμε για την παραλία ετοιμάζουμε τα ρολά: αλείφουμε την κάθε τορτίγια με μια κουταλιά φιστικοβούτυρο και τοποθετούμε στο κέντρο τους από μια μπανάνα.
  3. Πασπαλίζουμε με σταφίδες και τυγίγουμε ως εξής: Φέρνουμε το πάνω και το κάτω μέρος της κάθε τορτίγιας πάνω από τις μπανάνες και τις τυλίγουμε σε ρολό.
  4. Ύστερα τις τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τις μεταφέρουμε σε ισοθερμική τσάντα. Προσθέτουμε μέσα 2 παγοκύστες και κλείνουμε.

Μπορείς να δεις ακόμη