|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Φασολάκια λαδερά – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. φασολάκια (έτοιμα κατεψυγμένα, ή 1 κιλό περίπου ακαθάριστα)
  • 400 ml νερό, ζεστό
  • 200 γρ. ντομάτα φρέσκια, στον τρίφτη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 πατάτες, μέτριες κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ζωμό λαχανικών (σε μορφή gel)
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις έτοιμα κατεψυγμένα φασολάκια παρακάμπτεις αυτό το βήμα. Πλένεις καλά τα φασολάκια και στη συνέχεια τα καθαρίζεις κόβοντας τις δυο άκρες με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Αφαιρείς, επίσης, τα νεύρα που μπορεί να έχουν στο πλάι. Τέλος, αν τα φασολάκια είναι μεγάλα στο μήκος τα σπας στη μέση. Τοποθετείς μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το ελαιόλαδο για να ζεσταθεί. Μόλις κάψει ρίχνεις το κρεμμύδι, τις πατάτες και το καρότο τα οποία έχεις κόψει βάσει του τρόπου που περιγράφεται στη συνταγή. Τα σοτάρεις για 6 λεπτά ανακατεύοντας με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Προσθέτεις τη ζάχαρη και τις ντομάτες και συνεχίζεις το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμη. Έπειτα προσθέτεις λίγο νερό και τα φασολάκια, αυξάνεις την ένταση κι ανακατεύεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να σοταριστούν πλήρως όλα τα φασολάκια. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά. Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό κι ανακατεύεις. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνεις την ένταση της φωτιάς σε μέτρια και μαγειρεύεις χωρίς καπάκι. Μετά από 25 λεπτά, σβήνεις τη φωτιά και προσθέτεις λίγο αλάτι και πιπέρι δοκιμάζοντας και προσθέτοντας επιπλέον αν κριθεί απαραίτητο. Προσθέτεις, επίσης, το μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο. Σ’ αυτό το σημείο το νερό θα έχει μειωθεί αρκετά. Αφήνεις το φαγητό άλλα 10 λεπτά κι ύστερα ελέγχεις την πυκνότητα της σάλτσας και την τραγανότητα στα φασολάκια. Αν κριθεί απαραίτητο μπορείς να τα βράσεις για 10 λεπτά ακόμη προσθέτοντας ελάχιστο νερό. Τέλος αποσύρεις από τη φωτιά και σερβίρεις σε ρηχό πιάτο αφού αφήσεις για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του.

 

TIPS

Η διάμετρος της βάσης των σκευών πρέπει να ταυτίζεται με το μέγεθος της εστίας μαγειρέματος, διαφορετικά, ειδικά σε μικρά σκεύη, παρατηρείται απώλεια ενέργειας.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη Άρθρα