Διατήρησε τα ρούχα σου σαν καινούρια
Τα ρούχα δεν εξυπηρετούν μόνο την ανάγκη προστασίας μας από το κρύο και τη ζέστη. Είναι και τρόπος έκφρασης.
Ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μια γάστρα. Προσθέτω το μοσχάρι, αλάτι, πιπέρι, το σοτάρω πολύ καλά από όλες τις πλευρές, το αφαιρώ και το αφήνω σε ένα πιάτο. Ρίχνω στη γάστρα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το καρότο, τα μπαχαρικά και συνεχίζω το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά τοποθετώ το κρέας από πάνω και σβήνω με κρασί. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνω τον χυμό πορτοκαλιού, ½ πορτοκάλι με τη φλούδα του, τις τριμμένες ντομάτες και μία κούπα νερό. Τοποθετώ μια λαδόκολλα πάνω από το φαγητό και κλείνω το καπάκι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 2 ½ ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βγάζω το καπάκι, αφαιρώ το πορτοκάλι και τους κόκκους από το μπαχάρι. Προσθέτω λίγο ακόμα νερό και μετά το κριθαράκι γύρω από το κρέας. Ανακατεύω και αφήνω τη γάστρα στον φούρνο για ακόμη 15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Βγάζω από τον φούρνο, προσθέτω τα αρωματικά, ανακατεύω και βγάζω το κόκκαλο από το κρέας. Σερβίρω το γιουβέτσι πασπαλισμένο με ξερή μυζήθρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και λίγο ωμό ελαιόλαδο.