IFA 2018: Bosch PAI projector

by K Admin

 

Αυτή είναι η πρώτη εικονική οθόνη ελέγχου για τον πάγκο της κουζίνας.

Μετά τα ψυγεία και τους φούρνους με οθόνη αφής και την αυξανόμενη δημοτικότητα έξυπνων συσκευών όπως το Amazon Echo Show και το Lenovo Smart Display, είναι γεγονός ότι οι οθόνες διαδραματίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη συνδεδεμένη κουζίνα. Η Bosch, ωστόσο, αποφάσισε να κάνει τη διαφορά στη φετινή IFA παρουσιάζοντας ένα νέο gadget για έξυπνο μαγείρεμα που ονομάζεται “PAI”, ακρωνύμιο της φράσης “projection and interaction” (προβολή και αλληλεπίδραση).

 

Όπως υποδηλώνει η ονομασία της συσκευής, το PAI είναι ένας προβολέας που τοποθετεί μία έγχρωμη οθόνη αφής απευθείας στον πάγκο της κουζίνας σου, προσφέροντας στον χρήστη μια ποικιλία εφαρμογών και λειτουργιών: από εφαρμογές με οδηγίες συνταγών και τον έλεγχο συνδεδεμένων συσκευών στο σπίτι, μέχρι τη χρήση εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Χάρη στο γεγονός ότι δεν υπάρχει φυσική οθόνη, το PAI projector δεν πιάνει χώρο στον πάγκο της κουζίνας ενώ ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει άνετα τα εικονικά πλήκτρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χωρίς να φοβάται μήπως λερωθεί η «οθόνη». Παράλληλα, οι χρωματικές επιλογές και οι κομψές επιφάνειες της συσκευής προσδίδουν μια αίσθηση κλασικής πολυτέλειας.

Η Bosch έχει εξοπλίσει το PAI με το σύστημα μαγειρικής Kitchen Stories και την εφαρμογή Home Connect, προσθέτοντας ακόμη περισσότερες δυνατότητες για έξυπνο μαγείρεμα. Για παράδειγμα, ακόμα και ο πιο αρχάριος μάγειρας θα μπορεί ν’ ανακαλύπτει συμβουλές μαγειρικής, βίντεο και πολλές νέες συνταγές ειδικά για τη συσκευή του και να τις εκτελεί άψογα.

Επίσης, το PAI θα συνεργάζεται με μια ποικιλία συνδεδεμένων οικιακών συσκευών του οικοσυστήματος έξυπνων υπηρεσιών Home Connect. Από το πλυντήριο ρούχων μέχρι το φούρνο, την καφετιέρα ή την ηλεκτρική σκούπα, η εφαρμογή Home Connect θα προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές πληροφορίες ανά πάσα στιγμή. Ο χρήστης θα μπορεί όχι μόνο να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τις συνδεδεμένες συσκευές στο σπίτι, αλλά και να επιλέξει προγράμματα, να ρυθμίσει χρονοδιακόπτες, να θέσει συσκευές σε λειτουργία eco κ.ά.

Μπορείς να δεις ακόμη