IFA 2018: Πρώτη ματιά στο νέο VitaMaxx blender της Bosch

by K Admin

 

H Bosch είναι σίγουρα μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις στην κατηγορία των οικιακών συσκευών κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν θα μπορούσε ν’ απουσιάζει από μία ακόμη έκθεση IFA. Μάλιστα, η εταιρεία παρουσίασε τις φετινές καινοτομίες της μέσα από πέντε διαφορετικά booths, τα οποία περιελάμβαναν εξατομικευμένα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις βασικές απαιτήσεις των σύγχρονων νοικοκυριών.

Για τους καταναλωτές που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην υγιεινή διατροφή, η Bosch παρουσίασε το νέο VitaMaxx blender με σύστημα κενού αέρος. Το νέο μπλέντερ της Bosch είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να ενισχύσουν τη διατροφή τους παρασκευάζοντας καθημερινά φρέσκους χυμούς και smoothies.

 

Λειτουργία κενού αέρος

Οι τυπικοί αποχυμωτές και μπλέντερ παρουσιάζουν σημαντικό πρόβλημα στην ανάμειξη/εξαγωγή χυμών και smoothies, καθώς πολλές βιταμίνες αντιδρούν με το οξυγόνο και αποσυντίθεται λόγω της οξείδωσης. Τα ροφήματα που παρασκευάζονται με συμβατικούς αποχυμωτές, ή και μπλέντερ χειρός χωρίς λειτουργία κενού, χάνουν ήδη πάνω από 80% της βιταμίνης C κατά τις πρώτες ώρες αποθήκευσής τους.

Το VitaMaxx blender διαφέρει από τους συμβατικούς αποχυμωτές και μπλέντερ, καθώς χρησιμοποιεί ένα προηγμένο σύστημα κενού αέρος.

Η λειτουργία κενού αέρος πριν την ανάμιξη επιβραδύνει τη διαδικασία οξείδωσης και την απώλεια βιταμινών. Αφού γεμίσει και κλείσει το δοχείο του μπλέντερ, μια αντλία μειώνει τον αέρα στο ένα τέταρτο της κανονικής πίεσης για να δημιουργήσει το κενό. Μόλις επιτευχθεί η ιδανική πίεση αέρα, το VitaMaxx ξεκινά αυτόματα τη διαδικασία ανάμειξης και μετατρέπει τα συστατικά σ’ ένα βελούδινο και χωρίς φυσαλίδες θρεπτικό ρόφημα.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της λειτουργίας κενού είναι ότι τα ροφήματα διατηρούν το φυσικό τους χρώμα και τα λεπτά στερεά δεν διαχωρίζονται από το υγρό. Επιπρόσθετα, τα ροφήματα που αναμειγνύονται και αποθηκεύονται σε συνθήκες κενού αέρος μπορούν να διατηρηθούν για τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τους συμβατικούς αποχυμωτές και μπλέντερ.

 

 

Αύξηση του χρόνου συντήρησης των ροφημάτων

Το VitaMaxx συνοδεύεται από δύο αεροστεγή δοχεία αποθήκευσης και μία φιάλη ToGo ως αξεσουάρ. Τα δοχεία έχουν χωρητικότητα 1,5 και 0,75 λίτρα, αντίστοιχα, και μπορούν να λειτουργήσουν σε συνθήκες κενού αέρα χρησιμοποιώντας το VitaMaxx. Μ’ αυτό τον τρόπο τα φρούτα και τα λαχανικά διατηρούνται για διπλάσιο χρόνο πριν προετοιμαστούν και διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους. Έτσι, οι μικρές μερίδες από το δείπνο, ή το μεσημεριανό γεύμα μπορούν ν’ αποθηκευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία κενού. Την ίδια στιγμή το πρακτικό φιαλίδιο ToGo των 500 ml σου επιτρέπει ν’ απολαμβάνεις εν κινήσει τα ροφήματα που έχεις ετοιμάσει στο VitaMaxx.

 

Απεριόριστη ισχύς, για απεριόριστες παρασκευές

Το VitaMaxx διαθέτει ισχυρό κινητήρα 1,000 watt με περισσότερες από 37.000 στροφές το λεπτό για να επεξεργαστείς πολύ εύκολα κάθε φρούτο και λαχανικό. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα θρεπτικά ροφήματα χρησιμοποιώντας ακόμη και ινώδη λαχανικά όπως σπανάκι, ή σκληρά συστατικά όπως καρύδια και πάγο. Επιπλέον, ο καθαρισμός του VitaMaxx είναι τόσο απλός όσο και η προετοιμασία, καθώς διαθέτει αυτόματο πρόγραμμα καθαρισμού ενώ τα αποσπώμενα εξαρτήματα μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη