832
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Είναι τόσο εύκολη και νόστιμη αυτή η πίτα που στο τέλος της βγήκε το όνομα: Η πίτα της τεμπέλας…
Υλικά για ένα μέτριο ταψί
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
- 250γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 1 πράσο σε φέτες
- 250γρ. φέτα χοντροτριμμένη
- 250γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 150γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
- 1½ λίτρο γάλα φρέσκο
- 4 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο μούλτι.
- Το σοτάρουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια, το σκόρδο και το πράσο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Ρίχνoυμε τα μακαρόνια άβραστα μέσα σε ένα πυρέξ και τα αλατίζουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού, τη φέτα, τη γραβιέρα και το ψιλοκομμένο σύγκλινο. Ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, χαμηλώνοντάς τον στους 180οC για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.
- Σερβίρουμε τη μακαρονόπιτα κόβοντας σε κομμάτια και συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.
Ετοιμάζουμε μακαρονόπιτα με μανιτάρια
Πανεύκολη, ελαφριά και πεντανόστιμη! Δοκίμασε τη μακαρονόπιτα με μανιτάρια που θα σου λύσει τα χέρια! Δες τη συνταγή εδώ: https://bit.ly/2MBEOSS
Posted by Kotsovolos on Friday, January 8, 2021