Διατήρησε τα ρούχα σου σαν καινούρια
Τα ρούχα δεν εξυπηρετούν μόνο την ανάγκη προστασίας μας από το κρύο και τη ζέστη. Είναι και τρόπος έκφρασης.
Για τις μελιτζάνες
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση ή στα 4, πασπαλίζουμε με αλάτι, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σκορπάμε λίγα φύλλα ρίγανης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000 C, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Κρατάμε τις μελιτζάνες στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα. Βάζουμε τον κιμά, λίγο μοσχοκάρυδο, το μπούκοβο, το δεντρολίβανο, τον πελτέ και σοτάρουμε πολύ καλά και να σπάσει. Στο σπάσιμο βοηθάει πολύ αν χρησιμοποιήσουμε το σύρμα χειρός για το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, ρίχνουμε τη ντομάτα, ½ ποτήρι νερό (αν χρειάζεται), αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Βγάζουμε το δεντρολίβανο, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το μέλι, τις μελιτζάνες, πιπέρι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Για το γιαούρτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα κρατάμε στην άκρη.
Για τις ντομάτες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα κρατάμε στην άκρη.
Για το σερβίρισμα
Ζεσταίνουμε τις πίτες και στη συνέχεια βάζουμε πάνω σε κάθε πίτα μείγμα μελιτζάνας, 1 κουταλιά γιαούρτι, 1 κουταλιά ντομάτα, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, φύλλα ρίγανης και σερβίρουμε.
Παρατήρηση
Ιδανικά αφήνουμε το μείγμα της μελιτζάνας να σταθεί για 10-15 λεπτά, όπως σε όλα τα λαδερά και μετά σερβίρουμε.