Μετακόμιση σε καινούργιο σπίτι

 

Οι περισσότεροι τρομάζουν με την ιδέα της μετακόμισης σε ένα καινούργιο σπίτι. Αυτό συμβαίνει γιατί τις περισσότερες φορές και ειδικά αν έχεις οικογένεια είναι όντως μία κουραστική και δύσκολη διαδικασία. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και μία μετάβαση, η αρχή για κάτι καινούργιο. Με λίγη οργάνωση, σωστές προτεραιότητες και κάποια χρήσιμα tips θα δεις ότι όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα από ότι αρχικά περίμενες!

 

Βάλε προτεραιότητες

Κάνε μία λίστα με όσα είναι απαραίτητα και τον χρόνο που χρειάζεται το καθένα. Για παράδειγμα η μεταφορά μίας γραμμής τηλεφώνου και ίντερνετ θέλει περίπου δύο εβδομάδες. Επίσης, πρέπει να σιγουρέψεις πως δεν θα μπεις σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα ή χωρίς λάμπες. Στην ίδια λογική, πρώτα πρέπει να γίνουν και οι όποιες τεχνικές εργασίες (π.χ. βάψιμο) και μετά όλα τα υπόλοιπα.

 

Ενημέρωσε για τη νέα διεύθυνση

Η αλλαγή διεύθυνσης δεν αφορά μόνο πιθανούς λογαριασμούς, αλλά και την εφορία, τις τράπεζες, την ασφάλεια, τον εργοδότη και γενικά οποιονδήποτε επικοινωνεί μαζί σου μέσω αλληλογραφίας. Φυσικά, προτεραιότητα θα δώσεις όπου χρειάζεται μεταφορά υπηρεσίας (π.χ. τηλέφωνο).

 

Κούτες και Μεταφορά

Ξεκίνα να μαζεύεις υλικό για κούτες ειδικά ρωτώντας σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. Να θυμάσαι ότι σχεδόν ποτέ δεν είναι αρκετές. Ύστερα σκέψου έξυπνα και δες πώς θα πακετάρεις. Για παράδειγμα, τα εύθραυστα αντικείμενα θέλουν προσοχή, ξεχωριστές κούτες με σήμανση και υλικό ανάμεσα για προστασία (π.χ. φύλλα εφημερίδας). Επίσης, κάποια αντικείμενα είναι πιο ασφαλή και χωράνε καλύτερα σε κάθετη αντί για οριζόντια διάταξη (όπως τα πιάτα).

 

 

Καθάρισμα του νέου σπιτιού

Δεν μπορείς να μετακομίσεις αν δεν έχεις καθαρίσει και ειδικά η πρώτη γενική καθαριότητα/ απολύμανση «μετράει». Σαφώς και δεν είναι κακό να ζητήσεις βοήθεια από γνωστούς και φίλους ή ακόμα και από συνεργείο καθαρισμού.

 

Διάλεξε την σωστή ημερομηνία

Η ημέρα της μετακόμισης έχει σημασία για πολλούς λόγους. Κυρίως όμως είναι για να ξέρεις τι κίνηση και παρκαρισμένα αυτοκίνητα θα έχει, αλλά και πόσοι φίλοι και γνωστοί θα είναι διαθέσιμοι και εύκαιροι για να σε βοηθήσουν.

 

Μην ξεχνάς τις Ετικέτες

Χωρίς αυτές δεν πας πουθενά! Είναι ο μόνος τρόπος για να μην χάσεις πράγματα και για να ξέρεις από πού θα ξεκινήσεις μετά να ξεπακετάρεις.

 

 

Όχι νέες αγορές

Δεν έχει νόημα να αγοράζεις νέα πράγματα εν μέσω μετακόμισης. Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα. Δηλαδή, ό,τι δεν χρειάζεσαι πραγματικά πέτα το, ανακύκλωσέ το ή δώρισέ το! Ακόμη, μην αγοράζεις άλλα τρόφιμα και σταδιακά κατανάλωσε ό,τι έχει μείνει στα ντουλάπια ώστε να μην κουβαλάς άσκοπα.

 

Προσοχή στις ηλεκτρικές συσκευές

Επειδή είναι πιο ευαίσθητες χρειάζονται προσοχή κατά τη μεταφορά ώστε να μην χτυπηθούν και να μην δημιουργηθεί κάποια βλάβη. Ίσως είναι ευκαιρία να επενδύσεις σε θήκες ή τσάντες μεταφοράς.

Δες στο link: Πώς να ετοιμάσεις τις ηλεκτρικές συσκευές για τη μετακόμιση

 

Φτιάξε μια βαλίτσα με προσωπικά είδη

Αν το καλοσκεφτείς η μετακόμιση είναι σαν ένα καλό ταξίδι. Αυτό σημαίνει πώς θα πρέπει να έχεις εύκαιρα μία αλλαξιά ρούχα, κάποια είδη υγιεινής (π.χ. οδοντόβουρτσα) και ό,τι άλλο σου είναι απαραίτητο (π.χ. φάρμακα). Έτσι, μέσα στον χαμό και την κούραση δεν θα ψάχνεις για βασικά πράγματα.

 

Καλή Δύναμη!

 

Μπορείς να δεις ακόμη