|  | 

Κουζίνα

Γρανίτα ροδάκινο – καρύδα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Αυτές οι γρανίτες φτιάχνονται πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά σε ξεδιψάνε όσο τίποτα. Κι όλο αυτό με ελάχιστες θερμίδες και μηδέν τύψεις!

 

Υλικά για 6 ξυλάκια γρανίτα ροδάκινο

  • 2 ροδάκινα
  • 4 κ. σ. ζάχαρη καρύδας ή απλή αν προτιμάτε
  • 400γρ. γάλα καρύδας (από κονσέρβα)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και λίγο νερό και τα βράζουμε για 2-3λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  3. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι και τις αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
  5. Βγάζουμε τις θήκες εκτός κατάψυξης για μερικά λεπτά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τα ξυλάκια στο χέρι!

 

[ae-fb-embed url='https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/1479086772279573/' width='400']

Δείτε ακόμη