776
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 32-40 κομμάτια
- 250γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα + 16-20 επιπλέον (για τη διακόσμηση)
- 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 ασπράδια μεγάλων αβγών ή 3 κανονικών
- 1 κ. γ. ανθόνερο ή μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
- ½ φλ. μαρμελάδα της επιλογής σας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος δύο ρηχά ταψιά.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τα μισά αμύγδαλα και τη μισή ζάχαρη και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ενώνουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε την εσάνς και τα ασπράδια και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας σε ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους όσο ένα μικρό καρύδι και τα αραδιάζουμε σε δύο ταψιά αφήνοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
- Κόβουμε στη μέση και τοποθετούμε από μισό αμύγδαλο στο κέντρο του καθενός.
- Ψήνουμε τα αμυγδαλωτά στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Δεν περιμένουμε να ροδοκοκκινίσουν γιατί θα σκληρύνουν.
- Ξεφουρνίζουμε τα αμυγδαλωτά και αφού κρυώσουν τα ξεκολλάμε από το χαρτί. Αν θέλουμε, τα κάνουμε σάντουιτς ανά δύο, ενώνοντάς τα με μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/309783973787308/’ width=’400′]