Νέα χρονιά με υποσχέσεις για περισσότερο χρόνο για σένα!

by K-Admin 1

 

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι η εποχή του χρόνου που σηματοδοτούν την αλλαγή με το πέρασμα στο νέο έτος. Είναι μια καλή ευκαιρία να φέρεις αλλαγή στη ζωή σου, δίνοντας στον εαυτό σου κάποιες υποσχέσεις για πράγματα που θέλεις να αλλάξεις. Από το να χάσεις βάρος και το να γίνεις πλούσιος, μέχρι το να ξεκινήσεις γυμναστική και να… παντρευτείς. Υπάρχουν στόχοι εφικτοί και ανέφικτοι. Αυτό που είναι σίγουρα εφικτό είναι να καταφέρεις να εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο για να κάνεις πράγματα που πραγματικά σε ευχαριστούν.

Ας δούμε, παρακάτω, πώς η τεχνολογία θα σε βοηθήσει να τηρήσεις την υπόσχεσή σου για ένα 2021 με περισσότερο χρόνο για σένα.

 

 

Λιγότερο χρόνος στην κουζίνα

Όσο κι αν αγαπάς τη μαγειρική, δε θέλεις να περνάς όλο σου το χρόνο στην κουζίνα. Ειδικά όταν τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκεσαι στη δουλειά. Γι’ αυτό και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Υπάρχουν ορισμένες συσκευές που μπορούν να σου δώσουν αυτό το «χέρι βοηθείας» που χρειάζεσαι κάθε μέρα, για όλο το χρόνο.

 

 

Μαγείρεψε εύκολα, γρήγορα, δημιουργικά

Εξόπλισε την κουζίνα σου με «έξυπνες» συσκευές που θα σου παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία στο μαγείρεμα, για να αφιερώνεις τον χρόνο σου και σε άλλα πράγματα που αγαπάς. Συνδύασε έναν συνδεδεμένο φούρνο με smart επαγωγικές εστίες, και θα έχεις στη διάθεσή σου μια πληθώρα έξυπνων λειτουργιών για να μαγειρεύεις τα αγαπημένα σου πιάτα γρήγορα, οικονομικά και αποτελεσματικά.

Με διαισθητικές εφαρμογές όπως η Home Connect, που χρησιμοποιείται στις συνδεδεμένες συσκευές των Bosch και Siemens, ή το Miele@mobile, μπορείς να παρακολουθείς και να ελέγχεις τις ρυθμίσεις της βάσης εστιών και του απορροφητήρα σου, ή το επίπεδο μαγειρέματος στο φούρνο, όπως για παράδειγμα, να προσαρμόζεις άνετα τη βαθμίδα ισχύος ή τη διάρκεια του χρόνου απενεργοποίησης με χρονοκαθυστέρηση με λίγα κλικ από όπου κι αν βρίσκεσαι, ό,τι κι αν κάνεις.

Παράλληλα, ένας φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την κουζίνα του σύγχρονου νοικοκυριού. Ξέχασες να βγάλεις το φαγητό από την κατάψυξη; Κανένα πρόβλημα! Ξεπάγωσε το / ζέστανε το στα μικροκύματα στο άψε σβήσε! Φυσικά, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μία πολύ καλή λύση και για γρήγορα μαγειρέματα. Μπορείς να ψήσεις ένα τραγανό σνακ ή και να μαγειρέψεις γρήγορα μία σούπα. Όπως και να ‘χει, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ακόμα μία λύση για να περνάς λιγότερο χρόνο στην κουζίνα σου.

 

 

Ταχύτερη προετοιμασία φαγητού

Γιατί να έχεις τόσα πολλά εργαλεία κοπής ή ανάμειξης στην κουζίνα σου, όταν με μόλις μία συσκευή μπορείς να τεμαχίσεις, να πολτοποιήσεις ή να κόψεις μία ποικιλία τροφίμων, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εάν θέλεις να κάνεις πιο εύκολη και γρήγορη τη διαδικασία μαγειρέματος και να βγάλεις εις πέρας όλες τις απαιτητικές συνταγές γρήγορα και εύκολα, τότε ήρθε η στιγμή να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα ευέλικτο μηχάνημα, όπως η κουζινομηχανή.

 

 

Αφιέρωσε λιγότερο χρόνο στο πλύσιμο των πιάτων και στο καθάρισμα του φούρνου

Το πλυντήριο πιάτων είναι ένα «θαυματουργό» εργαλείο για την κουζίνα σου, αφού με αυτό μπορείς να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη και να κερδίσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Πρόκειται για μία συσκευή που ενδείκνυνται για κάθε περίπτωση. Για ένα νοικοκυριό, για τον εργένη, για τον φοιτητή. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσες πολλές προτάσεις. Ένα έξυπνο πλυντήριο πιάτων θα προσφέρει την καλύτερη φροντίδα στα αγαπημένα σου σερβίτσια.

Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi, ένα έξυπνο πλυντήριο πιάτων συνδέεται στο οικιακό ασύρματο δίκτυο προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να το ελέγχεις και να το χειρίζεσαι απομακρυσμένα, ακόμα κι από το smartphone ή το tablet σου. Με αυτό τον τρόπο το συστηματικό πλύσιμο γίνεται παιχνίδι και δεν έχεις κανένα άγχος, όπου κι αν βρίσκεσαι. Μπορείς, για παράδειγμα, να ξεκινήσεις έναν κύκλο πλύσης από το smartphone ενώ βρίσκεσαι ακόμα στο γραφείο, ή να προγραμματίζεις την έναρξη ή την παύση της πλύσης, ανάλογα με το καθημερινό σου πρόγραμμα ή και να λαμβάνεις ενημέρωση για τις λειτουργίες και την κατάσταση πλύσης, στο smartphone ή το tablet σου.

Κι επειδή το καθάρισμα του φούρνου είναι μία από τις πιο κουραστικές και χρονοβόρες δουλειές στην κουζίνα, μπορείς να κάνεις δώρο στον εαυτό σου ένα φούρνο με σύστημα αυτοκαθαρισμού. Το καθάρισμα του φούρνου είναι πιο γρήγορο και εύκολο από ποτέ. Απλά ενεργοποίησε τη λειτουργία αυτοκαθαρισμού και απόλαυσε το υπόλοιπο της ημέρας σου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, απλώς σκουπίζεις την τέφρα.

 

 

Βάλε στην κουζίνα σου ένα ψυγείο που θα φροντίζει για σένα

Ένα «έξυπνο» ψυγείο θα φροντίζει όχι μόνο για τη συντήρηση των τροφίμων σου, αλλά και για το απόθεμα που υπάρχει μέσα σε αυτό, ώστε να μη πονοκεφαλιάζεις μπροστά από τα ράφια των super market προσπαθώντας να θυμηθείς αν π.χ. σου έχει τελειώσει το γάλα ή αν έχεις αυγά. «Τρέχοντας» απλώς την εφαρμογή, θα μπορείς να δεις τι ακριβώς «φιλοξενεί» το ψυγείο σου.

 

 

Λιγότερος χρόνος στις δουλειές του σπιτιού

Είναι γεγονός ότι ένα σπίτι καθαρό και οργανωμένο κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και ήρεμη. Παρ’ όλα αυτά, όσο μεθοδικοί και οργανωτικοί προσπαθούμε να είμαστε, αν δεν έχουμε τους κατάλληλους συμμάχους στην καθαριότητα του σπιτιού, τότε είμαστε καταδικασμένοι να ξοδεύουμε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μας και να ταλαιπωρούμαστε.

 

 

Κάνε το σκούπισμα… παιχνίδι

Μία σύγχρονη ηλεκτρική σκούπα θα σου προσφέρει την απαραίτητη εργονομία και λειτουργικότητα ώστε να μπορείς να κάνεις γρήγορα, άνετα και ταυτόχρονα αποτελεσματικά το σκούπισμα των δαπέδων, κι όχι μόνο. Μάλιστα, όσο περισσότερες ευκολίες προσφέρει μία σκούπα, π.χ. δυνατότητα απορρόφησης υγρών, στερεών και γυαλιού, τόσο πιο άνετα, γρήγορα και αποτελεσματικά ξεμπερδεύεις με δουλειές που διαφορετικά θα χρειαζόσουν πολύ χρόνο και κόπο.

Στην «εξίσωση» μπαίνουν και οι σκούπες ρομπότ. Χάρη στην έξυπνη τεχνολογία με mobile apps για smartphone και tablet, μπορείς να χειριστείς τη σκούπα ρομπότ ακόμα κι όταν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου, ξεκινάει η λειτουργία της καθαρίζοντας κάθε γωνιά του δωματίου κι επιστρέφει στη βάση της, περιμένοντας την επόμενη αποστολή της.

Κι αν θέλεις μεγαλύτερη ευελιξία, ένα ηλεκτρικό σκουπάκι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σκέψου πόσες φορές χρειάστηκε να καθαρίσεις τη στάχτη ή τα ψίχουλα που έπεσαν στο χαλί και έπρεπε να βγάλεις την ηλεκτρική σου σκούπα – για δουλειά ενός λεπτού. Το σκουπάκι βρίσκεται πάντα εκεί, στη βάση του και σε περιμένει.

 

 

Καθάρισε γρήγορα και αποτελεσματικά με τη δύναμη του ατμού

Γιατί να κάθεσαι να τρίβεις χαλιά, τζάμια και δάπεδα για να απομακρύνεις δύσκολους λεκέδες, όταν μπορείς να έχεις δίπλα σου ένα ατμοκαθαριστή; Εκτός από υγιεινό και αποτελεσματικό καθάρισμα, χωρίς χημικά, θα ξεμπερδεύεις και πιο γρήγορα. Το αποτέλεσμα; Απαλά χεράκια, ποτέ ξανά αλλεργίες και ελεύθερος χρόνος για να κάνεις πράγματα που έχουν πραγματική αξία για σένα.

 

 

Λιγότερος χρόνος στη φροντίδα ρούχων

Μπορεί η τεχνολογία να μη μας έχει εξασφαλίσει ακόμα τη δυνατότητα να γίνονται μόνες τους όλες οι δουλειές του σπιτιού, ωστόσο υπάρχουν τεχνολογίες στη φροντίδα ρούχων που μειώνουν στο μισό το χρόνο που απαιτείται για αποτελεσματική φροντίδα ρούχων.

 

 

Φέτος, το πλύσιμο και το στέγνωμα ρούχων γίνεται στον αυτόματο

Κυριολεκτικά στον αυτόματο, αφού υπάρχουν πλυντήρια που το μόνο που «ζητάνε» από εσένα είναι να τα «φορτώσεις» με άπλυτα και να πατήσεις το κουμπί για να ξεκινήσει το πλύσιμο. Ειδικά εάν πρόκειται για πλυντήριο-στεγνωτήριο, θα σου τα στεγνώσει κιόλας. Τα περισσότερα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής, όπως αυτόματη αναγνώριση των δεδομένων πλύσης για προσαρμογή της ποσότητας νερού και απορρυπαντικού, αλλά και τεχνολογίες για γρήγορο και αποτελεσματικό πλύσιμο, σε λιγότερο από 1 ώρα. Εάν όλο το «παίδεμα» για εσένα είναι το άπλωμα, και δεν έχεις χώρο για στεγνωτήριο, σου προτείνουμε να εξετάσεις τη διάταξη κολώνας, στην οποία το στεγνωτήριο τοποθετείται πάνω από το πλυντήριο.

Ανακάλυψε πλυντήρια με προσωπικό βοηθό φωνής που φροντίζει τη μπουγάδα για λογαριασμό σου. Η Bianca της Candy, για παράδειγμα, σου επιτρέπει να ελέγξεις τη μπουγάδα με τη φωνή σου. Άλλα μοντέλα σού επιτρέπουν να βάζεις μπουγάδα απλώς τραβώντας μια φωτογραφία τη λεκάνη με τα ρούχα σου. Μάλιστα, πολλά μοντέλα φροντίζουν και για τις μελλοντικές σου ανάγκες. Κατέβασε νέα προγράμματα ακουμπώντας απλώς το smartphone στο σύμβολο NFC Tag του πλυντηρίου σου.

 

 

Υγιεινό και γρήγορο σιδέρωμα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες

Πόσες φορές σου έχει τύχει μετά από ατελείωτες ώρες άγχους στο γραφείο, να γυρνάς σπίτι και να συνειδητοποιείς ότι πρέπει να βάλεις και σίδερο. Γιατί η στοίβα με τα ρούχα περιμένει. Και δεν πρόκειται να φύγει διά μαγείας. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από ένα απλό σίδερο. Επειδή λοιπόν ο χρόνος είναι πολύτιμος και χρειάζεσαι περισσότερη ηρεμία στη ζωή σου, ένα καλό σύστημα σιδερώματος με πολλές πρακτικές ευκολίες, θα σε βοηθήσει να μειώσεις το χρόνο που σιδερώνεις στο μισό, αφού δύσκολα υφάσματα, πουκάμισα και παντελόνια γίνονται πλέον εύκολη υπόθεση. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να επενδύσεις σε μία πρέσα ατμού για να σιδερώνεις άνετα και πιο μεγάλα υφάσματα.

 

 

Λιγότερο στρες με καλύτερη διαχείριση χρόνου

Από επαγγελματικές υποχρεώσεις μέχρι προσωπικές δραστηριότητες, η σωστή διαχείριση χρόνου στη σύγχρονη εποχή είναι το κλειδί για να πραγματοποιήσεις χωρίς πίεση και άγχος όλα τα καθήκοντά σου. Ευτυχώς, υπάρχουν συσκευές που μας βοηθούν να προγραμματίσουμε καλύτερα την καθημερινότητά μας ενώ παράλληλα φροντίζουν για την υγεία και την ευεξία μας.

Τα smartwatches, για παράδειγμα, παρέχουν λειτουργίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο παραγωγική και δημιουργική ζωή. Όλες τις ειδοποιήσεις, τον έλεγχο και την αποστολή μηνυμάτων καθώς και τις περισσότερες λειτουργίες του smartphone σου, μπορείς να τις διαχειρίζεσαι απευθείας από τον καρπό σου. Αυτό σου επιτρέπει να συγχρονίζεις τις υπενθυμίσεις που έχεις ορίσει στο tablet ή στο smartphone με το ρολόι σου και να σε ακολουθούν όπου κι αν πηγαίνεις. Έτσι θα μπορείς να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου.

Παράλληλα, έχεις έναν έξυπνο σύμβουλο υγείας και ευεξίας. Από τη στιγμή που θα το φορέσεις, το smartwatch θα λαμβάνει τα προσωποποιημένα δεδομένα για την πρόοδό σου με βάση τους στόχους σου και θα σου δίνει κίνητρο ώστε να συνεχίσεις με επιτυχία την πορεία σου προς έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

 

Συμπερασματικά, λοιπόν, η τεχνολογία γίνεται σύμμαχος για καλύτερη ζωή, σε σχεδόν όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας. Περισσότερος χρόνος για σένα σημαίνει περισσότερα χαμόγελα, περισσότερη δημιουργικότητα, λιγότερο άγχος. Καλή χρονιά!

Μπορείς να δεις ακόμη