|  | 

Κουζίνα

Πανσέτα ψητή με σαλάτα λαχανικών – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για την πανσέτα

  • 1 ολόκληρη πανσέτα
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • Αλάτι-πιπέρι

Για τη σος

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  • Για τη σαλάτα

  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 μαραθόριζα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για την πανσέτα

Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα και απο τις δυο μεριές και στη συνέχεια την ψήνουμε στην ψησταριά στους 200°C και εσωτερικά θέλουμε θερμοκρασία 65°C.

Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο με το χυμό λεμονιού και μόλις μαλακώσει αρκετά το κρέας, το περνάμε συχνά με το μείγμα μέχρι να ροδίσει η κρούστα του και προσθέτουμε το δεντρολίβανο από πάνω για έξτρα άρωμα.

 

Για τη σαλάτα λαχανικών

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, ολόκληρα εκτός από τα κολοκυθάκια που τα κόβουμε στη μέση.
Για τη σος: χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά.
Τέλος ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά με τη σος.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Δείτε ακόμη