|  |  | 

Κουζίνα Συνταγές

Σαλάτα με καρότα, παντζάρι, ρέβα, μήλο και ρόδι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Έλα  να φτιάξουμε μια σαλάτα με καρότα, ωμά παντζάρια, ρέβα και μήλο. Είναι γεμάτη γεύσεις, χρώματα, αρώματα και βιταμίνες. Και τώρα μια ερώτηση: Πώς προτιμάς τη σαλάτα σου κομμένη; Σε ροδέλες, χοντροτριμμένη ή ψιλοκομμένη;

Όπως κι αν σου αρέσει, με τον πολυκόφτη Moulinex Fresh Express DJ7535 δεν προβληματιζόμαστε. Απλώς κόβουμε τα λαχανικά σε μέγεθος που θα χωράνε από την είσοδο του πολυκόφτη και πιέζουμε ελαφρά με το ειδικό έμβολο. Με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού κόβουμε με 3 διαφορετικούς τρόπους, χάρη στα εξαρτήματα που προσαρμόζονται και αλλάζουν πανεύκολα για να κόψουν σε ροδέλες, χοντρά τρίμματα ή σκόνη απ’ ευθείας στο μπολ σερβιρίσματος! Εκτός από λαχανικά θα τρίψουμε μαζί και ξηρούς καρπούς και σκληρά τυριά.

 

 

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 ρέβα καθαρισμένη
  • 2 καρότα καθαρισμένα
  • 1 παντζάρι καθαρισμένο (ωμό)
  • 1 μήλο καλά πλυμένο
  • Φυλλαράκια μέντας
  • 4 κουτ. σούπας σποράκια ροδιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι

 

Για τη βινεγκρέτ

  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι

 

Εκτέλεση

  1. Περνάς τα καρότα, τη ρέβα, το μήλο και το παντζάρι από τον πολυκόφτη της Moulinex.
  2. Τα ρίχνεις σε μια σαλατιέρα, αλατίζεις ελαφρά και προσθέτεις το ξύσμα του λεμονιού, τη μέντα και τα σποράκια του ροδιού.
  3. Χτυπάς μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο ή σέικερ όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνεις τη σαλάτα. Ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά και σερβίρεις αμέσως. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στη σαλάτα σταφίδες, ψιλοκομμένα καρύδια και καβουρντισμένο σουσάμι.

 

Δείτε ακόμη

  • Ακριβή μου βανίλια

    Ακριβή μου βανίλια

        Από την Ιωάννα Σταμούλου     Τα μικροσκοπικά μαύρα σποράκια της στα οποία κρύβεται το πολυπόθητο άρωμά της

  • Ντολμαδάκια γιαλαντζί

    Ντολμαδάκια γιαλαντζί

        Από την Ιωάννα Σταμούλου   Τρία είναι τα μεγάλα μυστικά για να πετύχουμε τα τέλεια ντολμαδάκια: Δεν τσιγκουνευόμαστε το κρεμμύδι,

  • Φράουλα, η κόκκινη βασίλισσα

    Φράουλα, η κόκκινη βασίλισσα

        Από την Ιωάννα Σταμούλου     Είναι αδιαμφισβήτητα η βασίλισσα στο πολύχρωμο βασίλειο των φρούτων κι αντικείμενο λατρείας

  • Κουρκούτι vs τεμπούρα

    Κουρκούτι vs τεμπούρα

        Από την Ιωάννα Σταμούλου     Ένας χυλός είναι το κουρκούτι όπως και η τεμπούρα. Και τα δυο

  • Γουακαμόλε

    Γουακαμόλε

        Από την Ιωάννα Σταμούλου   Το  γουακαμόλε είναι μια κλασσική σάλτσα με βάση το αβοκάντο που συναντάται κυρίως

  • Τυροκαυτερή

    Τυροκαυτερή

        Από την Ιωάννα Σταμούλου   Ένα πικάντικο ορεκτικό που συνηθίζεται να το απολαμβάνουμε σε κλασσική ελληνική ταβέρνα ή

  • Φιστικοβούτυρο

    Φιστικοβούτυρο

        Από την Ιωάννα Σταμούλου     Το αλείφουμε στο ψωμί ή τις φρυγανιές στο πρωινό, συνδυάζεται στο φαγητό

  • Μπακαλιάρος παστός

    Μπακαλιάρος παστός

        Από την Ιωάννα Σταμούλου     Όσα αξίζει να γνωρίζουμε για την ιστορία, τη διατροφική αξία και τα