Σοκολατένια muffins

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο


Υλικά:

  • 225 γρ. σοκολάτας κουβερτούρα (ημιγλυκιά), τεμαχισμένη
  • ½ φλ. ανάλατο βούτυρο
  • ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 αυγά
  • βούτυρο, για να βουτυρώσετε τα φορμάκια/θήκες muffin
  • 1 κουτ. σούπας κακάο

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπέν μαρί.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.
  5. Κοσκινίζουμε το μείγμα ζάχαρης στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα σοκολάτας, ένα τη φορά, ανακατεύοντας πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  7. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαφριά και να απαλύνει/ανοίξει το χρώμα της, για περίπου 4 λεπτά, και στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  8. Εν τω μεταξύ, βουτυρώνουμε τις θήκες muffin πολύ καλά και τις πασπαλίζουμε με κακάο σε όλες τις πλευρές.
  9. Αφαιρούμε όσο κακάο περισσεύει.
  10. Με μια κουτάλα μοιράζουμε την ποσότητα (110 γρ.) στις θήκες και ψήνουμε για 10-11 λεπτά. Το εξωτερικό του muffin πρέπει να είναι σκληρό, ενώ το εσωτερικό κολλώδες.
  11. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Μπορείς να δεις ακόμη