3,9K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Πεντανόστιμα σουβλάκια που θα σερβίρουμε παρέα με μια απλή και υπέροχη σως γιαουρτιού!
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ των 3εκ.
- 1 κρεμμύδι λευκό κομμένο σε καρέ των 3ε.
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- Ξύσμα από λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές και το μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε πάπρικα, κύμινο και μουστάρδα και ανακατεύουμε φορώντας γάντια μιας χρήσεως. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να μαριναριστεί.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά όπως περιγράφεται στα υλικά.
- Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια (πρέπει να χωράνε στο air fryer) τοποθετώντας ανάμεσά τους από ένα καρέ κρεμμυδιού κι ένα πιπεριάς.
- Τοποθετούμε τα σουβλάκια στο air fryer πάνω σε σχαρίτσα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 190οC.
- Γυρίζουμε προσεκτικά τα σουβλάκια από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα.
- Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαζί μέσα σε ένα μπολ.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σως γιαουρτιού.