Συντήρησε τα τρόφιμά σου… έξυπνα!

by Aggeliki Tsoukana

 

Η διατήρηση των κατάλληλων θερμοκρασιών στα ωμά/νωπά, και μαγειρεμένα τρόφιμα είναι υψίστης σημασίας. Πέρα από τη σωστή υγιεινή και προστασία από δυσάρεστες καταστάσεις, με το να συντηρείς σωστά τα τρόφιμά σου θα μειώσεις αισθητά τη σπατάλη τροφίμων. Θα εξοικονομήσεις χρήματα και παράλληλα συμβάλεις στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ευτυχώς, τα σύγχρονα ψυγεία και ψυγειοκαταψύκτες είναι κάτι παραπάνω από ένα «ντουλάπι ψύξης» που απλά βρίσκεται στην κουζίνα για να συντηρεί τα τρόφιμα. Οι βελτιώσεις και οι καινοτομίες που ενσωματώνουν μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα «έξυπνα» ψυγεία, διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής που θα παρατείνουν τη «ζωή» και τη διατροφική αξία των τροφίμων σου. Παράλληλα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ευελιξία στο καθημερινό μαγείρεμα.

 

 

Ευφυΐα στην ψύξη και συντήρηση τροφίμων

Οι εντυπωσιακές δυνατότητες που προσφέρουν τα «έξυπνα» ψυγεία θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου και θα σου εξασφαλίσουν πως τα τρόφιμά σου θα σε «περιμένουν» στη συντήρηση ή την κατάψυξη διατηρημένα στην εντέλεια.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να συνδέσεις τον ψυγειοκαταψύκτη στο οικιακό Wi-Fi σου. Κατέβασε στο smartphone ή το tablet την εφαρμογή του κατασκευαστή και θα μπορείς να ελέγχεις βασικές λειτουργίες της συσκευής ή και να λαμβάνεις ενημερώσεις για την κατάσταση της συσκευής.

Η επικοινωνία με smartphone ή tablet κάνει ακόμα πιο ευέλικτη τη συντήρηση των τροφίμων. Πώς θα σου φαινόταν αν ο ψυγειοκαταψύκτης μπορούσε να σε διαβεβαιώσει πως δεν πρόκειται να χαλάσουν ποτέ τα τρόφιμά σου επειδή ξέχασες ανοικτή την πόρτα, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα σε ειδοποιήσει στο smartphone ή το tablet σου, ακόμη κι αν δεν είσαι στο σπίτι.

Μάλιστα, ορισμένα μοντέλα έρχονται με εσωτερική κάμερα για να σου προσφέρει εικόνα του τι έχεις μέσα στο ψυγείο σου, κάθε φορά που κλείνεις την πόρτα του ψυγείου. Ανεξάρτητα από το που βρίσκεσαι, πάντα γνωρίζεις το περιεχόμενο του ψυγείου σου από την τελευταία φωτογραφία που αποστέλλεται στο κινητό σου. Έτσι, δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να «πονοκεφαλιάσεις» μπροστά από τα ράφια του σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να θυμηθείς αν σου έχει τελειώσει το γάλα ή αν έχεις αυγά. Ανοίγοντας απλώς την εφαρμογή στο smartphone σου, θα μπορείς να δεις τι ακριβώς «φιλοξενεί» το ψυγείο σου.

 

 

Περισσότεροι τρόποι με τους οποίους μπορείς να αξιοποιήσεις ένα «έξυπνο» ψυγείο

Ορισμένα smart μοντέλα, όπως το LG GBF71PZDMN Ψυγειοκαταψύκτης, παρέχουν μηχανισμό για παγάκια και βρυσάκι νερού, χωρίς να απαιτείται σύνδεση με παροχή νερού. Έρχονται με ένα ευρύχωρο δοχείο στο εσωτερικό τους, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να έχεις πάντα κρύο νερό.

Άλλες προτάσεις όπως το LG GMX945MC9F Ψυγείο Ντουλάπα προσφέρουν InstaView Door-in-Door, ώστε να μην χρειάζεται να ανοίγεις την πόρτα για να δεις το περιεχόμενο. Απλώς χτύπησε δύο φορές επάνω στη γυάλινη επιφάνεια για να φωτιστεί το περιεχόμενο στο εσωτερικό χωρίς καμία απώλεια κρύου αέρα.

Θα συναντήσεις ψυγεία και ψυγειοκαταψύκτες με προηγμένους αισθητήρες για να ανοίγεις εύκολα την πόρτα, ακόμα κι αν τα χέρια σου είναι γεμάτα. Οι αισθητήρες στην πόρτα ανταποκρίνονται σε ένα απαλό χτύπημα ανοίγοντας την πόρτα για σένα. Κι αν η πόρτα δεν έχει κλείσει καλά, οι αισθητήρες θα φροντίσουν να κλείσουν αυτόματα την πόρτα για να διατηρήσει τα τρόφιμα φρέσκα και να αποτρέψει την απώλεια κρύου αέρα, κάτι που «ανεβάζει» δραματικά τους λογαριασμούς ρεύματος.

 

 

Κάνε το ψυγείο σου έξυπνο

Ενίσχυσε το ψυγείο σου με καινούργιες δυνατότητες που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα των αγορών σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ο έξυπνος αισθητήρας Smarter FridgeCam, ο οποίος τοποθετείται στο εσωτερικό της πόρτας του ψυγείου και αναλαμβάνει την επικοινωνία του μέσω ίντερνετ με το smartphone ή το tablet σου. Έτσι, μόλις «κατεβάσεις» την εφαρμογή AI SmarterAssist, θα μπορείς να διαχειρίζεσαι το απόθεμα του ψυγείου από το κινητό σου.

Ο αισθητήρας είναι συμβατός με οποιοδήποτε ψυγείο, ενώ η σύνδεση με το κινητό είναι θέμα λίγων λεπτών. Με αυτό τον τρόπο θα «προικίσεις» το ψυγείο σου με καινούργιες δυνατότητες, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητα των αγορών σου.

 

Φροντίζουν για σένα και τους αγαπημένους σου

Όπως όλες οι «έξυπνες» οικιακές συσκευές, οι παραπάνω προτάσεις είναι σχεδιασμένες για να απλοποιήσουν τη ζωή σου και να προσθέσουν περισσότερες ώρες στην ημέρα σου, για να κάνεις όλα όσα αγαπάς.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες, smartphone, tablet, LG GBF71PZDMN Ψυγειοκαταψύκτης, LG GMX945MC9F Ψυγείο Ντουλάπα, Smarter FridgeCam.

Μπορείς να δεις ακόμη