1,2K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Η ρουστίκ απόλαυση μιας κλασσικής σούπας τραχανά που εδώ «στολίζεται» με κρέμα φέτας και τραγανό λουκάνικο.
Υλικά για 4 άτομα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
- 1 φλιτζάνι ξινό τραχανά
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε φέτες
- 1 καρότο ξυσμένο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι χοντροτριμμένη φέτα
- ½ φλιτζάνι γάλα καυτό
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο μπούκοβο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο, το καρότο και τον τραχανά, μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για μισό λεπτό και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό ζεστό από το βραστήρα. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς.
- Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το λουκάνικο και το σβήνετε με το λεμόνι.
- Πολτοποιούμε στο μούλτι τη φέτα με το ζεστό γάλα να γίνουν σαν κρέμα.
- Σερβίρουμε τον τραχανά σε πιάτα, προσθέτοντας μερικές κουταλιές κρέμα φέτας, ροδέλες λουκάνικο και μπόλικο πιπέρι ή μπούκοβο.