|  | 

Κουζίνα

Τραχανάς με λουκάνικο και κρέμα φέτας

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Η ρουστίκ απόλαυση μιας κλασσικής σούπας τραχανά που εδώ «στολίζεται» με κρέμα φέτας και τραγανό λουκάνικο.

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι ξινό τραχανά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε φέτες
  • 1 καρότο ξυσμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι χοντροτριμμένη φέτα
  • ½ φλιτζάνι γάλα καυτό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο, το καρότο και τον τραχανά, μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για μισό λεπτό και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό ζεστό από το βραστήρα. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς.
  3. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε το λουκάνικο και το σβήνετε με το λεμόνι.
  4. Πολτοποιούμε στο μούλτι τη φέτα με το ζεστό γάλα να γίνουν σαν κρέμα.
  5. Σερβίρουμε τον τραχανά σε πιάτα, προσθέτοντας μερικές κουταλιές κρέμα φέτας, ροδέλες λουκάνικο και μπόλικο πιπέρι ή μπούκοβο.

Δείτε ακόμη