|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Cheesecake Τριπλής Σοκολάτας – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

 

ΥΛΙΚΑ

  • Υλικά

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 60 ml βραστό νερό
  • 240 γρ αλεύρι γοχ
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 750 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, πολύ ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κουβερτούρα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα για το σερβίρισμα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκατοστών και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως. Αδειάζουμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε το μείγμα μας να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και με τα χέρια μας πιέζουμε, ώστε να απλώσουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και στα τοιχώματα της φόρμας. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 30 λεπτά να παγώσει. Κατόπιν, βάζουμε τη λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί). Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι και αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα. Έπειτα, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για δύο λεπτά σε πάγο με νερό για να μαλακώσουν. Μετά, τοποθετούμε τη ζελατίνη σε ένα άλλο μπολ με βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.  Στον κάδο της κουζινομηχανής, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το μείγμα της ζελατίνης και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμη. Παίρνουμε το 1/3 της κρέμας με μία σπάτουλα και την ανακατεύουμε μέσα στη λευκή σοκολάτα. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της λευκής σοκολάτας. Με ένα κουτάλι λειαίνουμε την επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά ή μέχρι να παγώσει τελείως. Στη συνέχεια, λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος με τη μέθοδο μπεν μαρί και μόλις λιώσει βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη μισή κρέμα τυριού και την ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις παγώσει το μείγμα της λευκής σοκολάτας βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της σοκολάτας γάλακτος. Λειαίνουμε ξανά την επιφάνεια με ένα κουτάλι και επιστρέφουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 15 λεπτά. Λιώνουμε και τη σοκολάτα κουβερτούρα και ρίχνουμε την τελευταία δόση τυριού κρέμας, που έχει μείνει, μέσα στο ίδιο μπολ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Έπειτα, βγάζουμε ξανά τη φόρμα από την κατάψυξη και ρίχνουμε μέσα και το μείγμα της σοκολάτας κουβερτούρας. Με ένα κουτάλι λειαίνουμε την επιφάνεια της κρέμας και επιστρέφουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να σφίξει τελείως το γλυκό. Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με τη μαρμελάδα φράουλα και σερβίρουμε σε κομμάτια.

 

TIPS


Tip για τη συνταγή

Μπορείς να αντικαταστήσεις τα μπισκότα digestive με απλά, σοκολατένια μπισκότα.

 

Tip για την κουζινομηχανή

Όταν χρησιμοποιείς το μπλέντερ, επίλεξε τη λειτουργία Pulse για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη Άρθρα