Μπούτια Κοτόπουλου με μαρινάδα γιαουρτιού με το Bosch Autocook – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

    • 4 μικρά μπούτια κοτόπουλου (περίπου 200 γρ το ένα)

Για τη Μαρινάδα Γιαουρτιού

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • Χυμός από ξύσμα από ½ λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Από την άρθρωση, κόψε κάθε μπούτι σε δύο μέρη. Έτσι, θα χωριστεί το μπούτι στο πάνω και το κάτω μέρος. Για τη μαρινάδα γιαουρτιού: καθάρισε και ψιλόκοψε το σκόρδο. Σε ένα μπολ ρίξε το γιαούρτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της μαρινάδας. Άλειψε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα γιαουρτιού, σκέπασέ το με μια μεμβράνη και άφησε το στο ψυγείο για 4 με 12 ώρες μέχρι να μαριναριστεί και να πάρει μια έντονη γεύση το κοτόπουλο. Πριν από το μαγείρεμα, χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας, για να αφαιρέσεις τη μαρινάδα από το κοτόπουλο. Πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο στο δοχείο του AutoCook. Αφού έχεις ταμπονάρει το κοτόπουλο με χαρτί, βάζεις τα κομμάτια ένα ένα στο δοχείο και κλείνεις το καπάκι του. Όρισε το πρόγραμμα fry (τηγάνισμα), επίλεξε long (πολύς) και πάτα Start (Έναρξη). Μετά από 15 λεπτά, άνοιξε το καπάκι, γύρισε το κοτόπουλο και κλείσε ξανά το καπάκι. Μαγειρεύεις για άλλα 15 λεπτά το κοτόπουλο.μ Μόλις ακούσεις τον ήχο από το AutoCook, άνοιξε το καπάκι και σέρβιρε το κοτόπουλο ζεστό.

 

TIPS

Tip για το Bosch Autocook

Είναι μικρό σε μέγεθος με βάρος 5kg και μπορείς να το πάρεις παντού μαζί σου! Στο εξοχικό, στο camping… όπου υπάρχει πρίζα!

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη