Stir Fry Με Ψαρονέφρι και Λαχανικά – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ ψαρονέφρι
  • 200 γρ ρύζι basmati ή μακρύκοκκο
  • 200 γρ μπρόκολο, το πάνω μέρος του
  • 100 γρ καρότο, σε λεπτά στικς
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο για το σοτάρισμα
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά τσίλι σε λεπτές ροδέλες ή μπούκοβο
  • 1 lime, το χυμό και το ξύσμα
  • 1-2 lime, κομμένα στα τέσσερα για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το ρύζι:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά για το ρύζι. Μόλις το νερό πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο. Το ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.

 

Για το ψαρονέφρι:

Κόβουμε το ψαρονέφρι στη μέση, ανοίγοντάς το σε σχήμα πεταλούδας. Στη συνέχεια, το τεμαχίζουμε διαγώνια σε λεπτές λωρίδες και το αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ένα wok ή ένα τηγάνι που έχει βάθος σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και αφού κάψει καλά, βάζουμε το ψαρονέφρι στο οποίο έχουμε ρίξει πρώτα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας για περίπου 3 λεπτά μέχρι να σοταριστεί αλλά όχι να μαγειρευτεί αρκετά. Όταν το κρέας σοταριστεί καλά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το καρότο, το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τζίντζερ και το μπούκοβο ή την πιπεριά ενώ συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά και οι γεύσεις. Τέλος, ρίχνουμε το σκόρδο και τη σάλτσα σόγιας για περισσότερη γεύση. Όταν το μπρόκολο με το καρότο γίνουν κάπως τρυφερά, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να “τηγανιστεί” ελαφρώς. Αν θέλουμε ένα ελάχιστα πιο σκούρο αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε μια ακόμη κουταλιά σάλτσα σόγιας. Προσέχουμε όμως να μην το παρακάνουμε γιατί είναι αρκετά αλμυρή.

 

Ολοκληρώνουμε το πιάτο, ρίχνοντας το ξύσμα και το χυμό από το lime. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με φέτες lime.

 

TIPS

 

 

Tip για το Wok

Για να διατηρηθεί η αντικολλητική ιδιότητα του σκεύους, άφησέ το να κρυώσει πριν το πλύνεις στο χέρι ή στο πλυντήριο πιάτων.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη