Καραμελωμένο Pop Corn

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Μπορούν να γίνουν η ψυχή του πάρτι και να τρελάνουν μικρούς και μεγάλους με την ξεχωριστή καραμελένια γεύση τους.

 

 

Υλικά

  • 11-12 φλιτζάνια pop corn
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κάψουλες βανιλίνης
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα

 

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το pop corn στην Ποπ Κορν Bella Cucina 5010 σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140οC και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ταψιά.
  3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο. Όταν λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθεί με το βούτυρο.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τα υλικά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια παχιά καραμέλα.
  5. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, τη σόδα κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Όταν ανακατέψουμε τη σόδα, η καραμέλα θα φουσκώσει και θα γίνει κρεμώδης κι αφράτη.
  6. Βάζουμε το ποπ κορν σε ευρύχωρο μπολ και ρίχνουμε από πάνω την καραμέλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί παντού με την καραμέλα.
  7. Απλώνουμε το καραμελωμένο pop corn στα ταψιά που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει η καραμέλα και να γίνουν τραγανά τα pop corn.
  8. Αφήνουμε τα pop corn να κρυώσουν και σερβίρουμε σε μεγάλες γαβάθες ή μπολάκια.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη