491
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Μπορούν να γίνουν η ψυχή του πάρτι και να τρελάνουν μικρούς και μεγάλους με την ξεχωριστή καραμελένια γεύση τους.
Υλικά
- 11-12 φλιτζάνια pop corn
- 200 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 κάψουλες βανιλίνης
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το pop corn στην Ποπ Κορν Bella Cucina 5010 σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140οC και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ταψιά.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο. Όταν λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθεί με το βούτυρο.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τα υλικά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια παχιά καραμέλα.
- Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι, τη σόδα κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Όταν ανακατέψουμε τη σόδα, η καραμέλα θα φουσκώσει και θα γίνει κρεμώδης κι αφράτη.
- Βάζουμε το ποπ κορν σε ευρύχωρο μπολ και ρίχνουμε από πάνω την καραμέλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί παντού με την καραμέλα.
- Απλώνουμε το καραμελωμένο pop corn στα ταψιά που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει η καραμέλα και να γίνουν τραγανά τα pop corn.
- Αφήνουμε τα pop corn να κρυώσουν και σερβίρουμε σε μεγάλες γαβάθες ή μπολάκια.