642
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Μια διαφορετική τούρτα, με κρέπες αντί για παντεσπάνι είναι πάντα μια ξεχωριστή ιδέα που δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο, ειδικά αν έχει σοκολατένια γέμιση.
Υλικά
Για τις κρέπες
- 4 αυγά
- 500 ml γάλα
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κάψουλα βανιλίνη
- 40 γρ. αραβοσιτέλαιο
- Βούτυρο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
- 500 ml γάλα
- 1 βανιλίνη
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για τη διακόσμηση
- Λίγη επιπλέον πραλίνα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες. Σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι, περνώντας το από κόσκινο. Ανακατεύουμε καλά, περνάμε το μείγμα από σίτα και το αφήνουμε στο ψυγείο.
- Για την κρέμα της γέμισης βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση με λίγη από τη ζάχαρη και τη βανιλίνη.
- Στο μεταξύ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Όταν πάρει βράση το γάλα το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατευτούμε δυνατά.
- Μεταφέρουμε όλο το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα κι συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μαρίζ πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να κοχλάσει η κρέμα. Περνάμε την κρέμα από σίτα για να γίνει βελούδινη και αφήνουμε να κρυώσει. Στο τέλος ανακατεύουμε μέσα την πραλίνα φουντουκιού.
- Ετοιμάζουμε 12 κρέπες στην κρεπιέρα Rohnson R2201.
- Στο τέλος στήνουμε την τούρτα σε μια πιατέλα. Απλώνουμε την πρώτη κρέπα και περνάμε μια λεπτή στρώση με την κρέμα της γέμισης. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία με εναλλάξ στρώσεις, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις κρέπες και την κρέμα.
- Για την διακόσμηση βουτάμε ένα πιρούνι στην πραλίνα και το τινάζουμε πάνω στην τούρτα δημιουργώντας σοκολατένιες λεπτομέρειες.