560
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Λαχανικά, όσπρια και ζυμαρικά συνδυασμένα αρμονικά σε μια σούπα με ιταλικό ταμπεραμέντο, γεμάτη χρώματα, αρώματα και πλούσια γεύση που χορταίνεις μετά το 2ο πιάτο.
Υλικά
- 250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- 1 καρότο μεγάλο σε μικρούς κύβους
- 1 κολοκυθάκι μέτριο, σε μικρούς κύβους
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
- 2 κλωνάρια σέλερι σε μικρούς κύβους
- 1 γλυκοπατάτα μέτρια καθαρισμένη σε μικρούς κύβους ή φέτες
- 1 φλιτζάνι αρακά ή βρασμένα φασόλια (λευκά ή κόκκινα)
- 2 ντομάτες μέτριες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 1 ½ λίτρο νερό
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- Ψωμί φρυγανισμένο
- Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
- Φυλλαράκια βασιλικού ή πέστο
Εκτέλεση
-
- Μέσα σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε την ντομάτα.
- Ρίχνουμε το νερό καυτό από το βραστήρα και σιγοβράζουμε τα λαχανικά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο ή τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει και το ζυμαρικό. Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τη σούπα να σταθεί για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε σε πιάτα.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και πασπαλίζουμε το κάθε πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικού ή λίγο πέστο βασιλικού και λίγο τριμμένο τυρί, για όποιον το επιθυμεί. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.