|  | 

Κουζίνα

Βελουτέ με γλυκοπατάτα κάρι και γάλα καρύδας

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Βελούδινη υφή και πικάντικη απολαυστική γεύση που σε ταξιδεύει ως την Ινδία.

Υλικά

  • 1 φλ. του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 600 γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 2 καρότα μεσαία καθαρισμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4
  • 1 ½ κ.σ. γεμάτη κάρι σε σκόνη
  • 200 ml νερό
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ όσο ένα καρύδι καθαρισμένο από τη φλούδα και ξυσμένο στον τρίφτη
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

  • Σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

 

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρι και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμη.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, αλατοπίπερο κι αφήνουμε τα λαχανικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι γλυκοπατάτες.
  3. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ.
  4. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και δίνουμε μια ακόμα βράση στη σούπα. Δοκιμάζουμε και αν είναι απαραίτητο, αλατοπιπερώνουμε. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό και της δίνουμε μια βράση ακόμα. Αν είναι αραιή την αφήνουμε να βράσει λίγο για να δέσει.
  5. Προσθέτουμε στο τέλος το ξυσμένο τζίντζερ για να κρατήσει τη σπιρτάδα του.
  6. Διατηρούμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή φλιτζάνια. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή για όποιον προτιμά.

 

Δείτε ακόμη