Αυγά ποσέ με αβοκάντο – Κουζίνα: Ιστορίες με τον Ανδρέα Λαγό

ΥΛΙΚΑ

    • 2 κ.σ. ξίδι λευκό
    • 2 μεγάλα αυγά
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 1 φέτα λεμόνι
    • Λίγους κόκκους πιπέρι
    • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 φέτες χωριάτικο καρβέλι
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι + χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Φύλλα μαϊντανού
  • Φύλλα βασιλικού
  • 80 γρ. φέτα σπασμένη σε κομμάτια
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι – πιπέρι

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για τα αυγά:

Βράζω σε μια κατσαρόλα νερό, ρίχνω το ξίδι, λίγο αλάτι, τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους πιπέρι, μία φέτα λεμόνι χαμηλώνω σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζει το νερό. Αλείφω με λίγο λάδι φορμάκια μικρά, σπάω ένα αυγό στο καθένα και στη συνέχεια τα βυθίζω στο ζεστό νερό πολύ προσεχτικά και τα αφήνω για 3 λεπτά να μαγειρευτούν. Βγάζω τα αυγά από τα φορμάκια προσεχτικά με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και τα τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα νερά. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και κρατάω στην άκρη.

 

Για το ψωμί:

Φρυγανίζω το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι στην εστία Electrolux και το κρατάω στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρω τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνω για λίγο να πάρουν χρώμα.

 

Για το αβοκάντο και τη σαλάτα:

Βάζω σε ένα μπολ τα αβοκάντο καθαρισμένα, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από ½ λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και με ένα πιρούνι το σπάω σε κομμάτια.
Βάζω τα ντοματίνια σε ένα μπολ, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, τα αρωματικά, λίγο ελαιόλαδο, χυμό από ½ λεμόνι, ανακατεύω και κρατάω στην άκρη.

 

Για το σερβίρισμα:
Βάζω στο ψωμί το σπασμένο αβοκάντο και τα τοποθετώ σε ένα πιάτο. Από πάνω προσθέτω τα κρεμμύδια και τα ντοματίνια. Τοποθετώ προσεχτικά από πάνω 1 αυγό, σπάω λίγη φέτα, περιχύνω λίγο ελαιόλαδο, σκορπάω λίγα φύλλα βασιλικού, πασπαλίζω με πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρω.

 

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη