840
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 2 κιλά παϊδάκια από αρνάκι κομμένα σε πάχος 1,5 εκ.
Για το σερβίρισμα
- Αλάτι χοντρό
- Ρίγανη φρεσκοτριμμένη
Εκτέλεση
- Βγάζουμε τα παϊδάκια από το ψυγείο και ετοιμάζουμε τη φωτιά στη ψησταριά.
- Δεν τα πλένουμε, δεν τα αλατίζουμε, δεν τα μαρινάρουμε, μόνο τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Ανακατεύουμε στρίβοντας με το χέρι σε ένα μπολ το αλάτι με τη ρίγανη και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τη σχάρα στη φωτιά και πριν προλάβει να κάψει τοποθετούμε πάνω της τα παϊδάκια στη σειρά. Τα ψήνουμε γυρίζοντάς τα συχνά αρκετές φορές και όταν πάρουν ωραίο καραμελένιο χρώμα τα βγάζουμε σε πιατέλα. Προσοχή δεν πρέπει να τα κάψουμε και να τα στεγνώσουμε.
- Βγάζουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και μετά από 5 λεπτά τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και τη ρίγανη. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φέτες λεμονιού για όποιον θέλει να προσθέσει.