1,3K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 6 άτομα:
- 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 500γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 500γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4
- 1 πράσο
- 1 κοτσάνι σέλερι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 500 ml νερό
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ όσο ένα καρύδι καθαρισμένο από τη φλούδα και ξυσμένο στον τρίφτη
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- κολοκυρόσπορους ψημένους
- λίγο γιαούρτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύλο της κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμη.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, αλατοπίπερο κι αφήνουμε τα λαχανικά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Τότε τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τον αστεροειδή και την κανέλα και πολτοποιούμε τη σούπα επί τόπου με ραβδομπλέντερ.
- Δοκιμάζουμε και αν είναι απαραίτητο, αλατοπιπερώνουμε. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό και της δίνουμε μια βράση ακόμα. Αν είναι αραιή την αφήνουμε να βράσει λίγο για να δέσει.
- Προσθέτουμε στο τέλος το ξυσμένο τζίντζερ για να κρατήσει τη σπιρτάδα του.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή φλιτζάνια. Διακοσμούμε με μια κουταλιά γιαούρτι και ψημένους κολοκυθόσπορους.
Ετοιμάζουμε σούπα με κολοκύθα και γλυκοπατάτα
Ετοιμάζουμε μια βελουτέ σούπα κολοκύθας με γλυκοπατάτα, ιδανική για τις κρύες μέρες! Δείτε τη συνταγή εδώ: https://bit.ly/3hD4WIx
Posted by Kotsovolos on Wednesday, 18 November 2020