«Πακέτα» κρέπας με μπεσαμέλ, ζαμπόν και τυρί

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Μία η συνταγή της κρέπας, άπειρες οι γεμίσεις, γλυκές και αλμυρές, αυτή τη φορά επιλέγουμε μια κρεμώδη με ζαμπόν και τυρί.

 

 

Υλικά για 10 κομμάτια περίπου

  • 500ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Για τη γέμιση

  • 30γρ. βούτυρο
  • 30γρ. αλεύρι
  • 300γρ. γάλα
  • 200γρ. τυρί τύπου γκούντα χοντροτριμμένο
  • 300γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγανάκι και όταν αφρίσει προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και ψήνουμε για λίγο ακόμη, ανακατεύοντας πάντα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας πάντα μέχρι να πάρει βράση η μπεσαμέλ και να πήξει. Εκτός φωτιάς ενσωματώνουμε το τριμμένο τυρί και τα κυβάκια του ζαμπόν. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  3. Για τις κρέπες: Μέσα σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι από σουρωτήρι και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας με σύρμα.
  5. Ζεσταίνουμε την κρεπιέρα και όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα βουτύρου. Αφού λιώσει ρίχνουμε προσεκτικά στο κέντρο της μια ποσότητα χυλού και τον απλώνουμε με το ειδικό εργαλείο.
  6. Όταν ροδίσει από τη μια τη γυρίζουμε με τη βοήθεια της ειδικής σπάτουλας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  7. Βγάζουμε την κρέπα σε πιατέλα και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, τις οποίες αραδιάζουμε την μια πάνω στην άλλη.
  8. Διπλώνουμε τις κρέπες σε «πακέτα» τοποθετώντας τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο της καθεμιάς. Στη συνέχεια φέρνουμε πάνω από τη γέμιση πρώτα το πάνω ύστερα το κάτω μέρος της κρέπας και μετά το αριστερό και το δεξί. Εναλλακτικά διπλώνουμε τις κρέπες σε ρολό ή σε μαντήλια.

Μπορείς να δεις ακόμη