873
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Δροσερή κι ανάλαφρη πανακότα, ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο που δεν θα περάσει απαρατήρητο.
Υλικά για 4-5 άτομα:
- 300γρ. κρέμα γάλακτος light ή πλήρης λιπαρών αν το προτιμάτε
- 250γρ. σάρκα από πεπόνι καθαρισμένο
- 4 φυλλαράκια δυόσμου φρέσκα
- 125ml νερό
- 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
- 50γρ. ζάχαρη
- 6 ζελατίνες μικρές (10γρ.)
Για το σερβίρισμα:
- πεπόνι ψιλοκομμένο
- κορφούλες δυόσμου
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνα για 5-6 λεπτά να φουσκώσει.
- Ετοιμάζουμε ένα αφέψημα με το καυτό νερό και το φρέσκο δυόσμο και το διαλύουμε μέσα τη φουσκωμένη ζελατίνη.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση μαζί με τη ζάχαρη.
- Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ μαζί με το αφέψημα του δυόσμου και το ενώνουμε με την κρέμα. Μεταφέρουμε το τελικό μίγμα σε κανάτα περνώντας το από σήτα.
- Μοιράζουμε το μείγμα της πανακότας σε 5-6 μικρά ποτήρια περνώντας το από σουρωτήρι και αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η πανακότα.
- Ψιλοκόβουμε λίγο πεπόνι σε κυβάκια και διακοσμούμε τις πανακότες πριν σερβίρουμε μαζί με φυλλαράκια ή κορφούλες δυόσμου.