Πανακότα πεπόνι στο ποτήρι

by Admin_

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Δροσερή κι ανάλαφρη πανακότα, ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο που δεν θα περάσει απαρατήρητο.

 

Υλικά για 4-5 άτομα:

  • 300γρ. κρέμα γάλακτος light ή πλήρης λιπαρών αν το προτιμάτε
  • 250γρ. σάρκα από πεπόνι καθαρισμένο
  • 4 φυλλαράκια δυόσμου φρέσκα
  • 125ml νερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 6 ζελατίνες μικρές (10γρ.)

 

Για το σερβίρισμα:

  • πεπόνι ψιλοκομμένο
  • κορφούλες δυόσμου

 

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνα για 5-6 λεπτά να φουσκώσει.
  2. Ετοιμάζουμε ένα αφέψημα με το καυτό νερό και το φρέσκο δυόσμο και το διαλύουμε μέσα τη φουσκωμένη ζελατίνη.
  3. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση μαζί με τη ζάχαρη.
  4. Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ μαζί με το αφέψημα του δυόσμου και το ενώνουμε με την κρέμα. Μεταφέρουμε το τελικό μίγμα σε κανάτα περνώντας το από σήτα.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα της πανακότας σε 5-6 μικρά ποτήρια περνώντας το από σουρωτήρι και αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η πανακότα.
  6. Ψιλοκόβουμε λίγο πεπόνι σε κυβάκια και διακοσμούμε τις πανακότες πριν σερβίρουμε μαζί με φυλλαράκια ή κορφούλες δυόσμου.

Μπορείς να δεις ακόμη