|  | 

Κουζίνα

Αλμυρό Κέικ– Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 250 γρ. φέτα σπασμένη
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα το πράσινο μέρος μόνο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα ντοματίνια σε δυνατή φωτιά με μία κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για να απορροφήσουν τα υγρά τους, να μαραθούν και να καραμελώσουν.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά, τα αυγά, το αλεύρι, γιαούρτι, το μπέικιν, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε πιο δυνατή.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη φέτα, τον φρέσκο βασιλικό, τον φρέσκο δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, με απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι που θα το τσεκάρουμε.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Δείτε ακόμη