|  | 

Κουζίνα

Αποτοξινωτικά smoothies και χυμοί

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Πράσινο smoothie με σπανάκι, πράσινο μήλο, μπανάνα κι ακτινίδιο

Yλικά για 2 ποτήρια

  • 250 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 μπανάνα
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα από σπανάκι
  • 1 ακτινίδιο καθαρισμένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και στραγγίζουμε τα φύλλα του σπανακιού.
  2. Τα βάζουμε όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως.
  3. Αν είναι απαραίτητο, αραιώνουμε με λίγο παγωμένο νερό.
  4. Σερβίρουμε σε ποτήρια.

 

 

Πράσινος χυμός με αγγούρι, σπανάκι, ακτινίδιο και λεμόνι

Υλικά για 2 ποτήρια

  • 1 μεγάλο αγγούρι, πλυμένο καλά
  • 1 φλιτζάνι φύλλα από σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • Μερικά φύλλα βασιλικού
  • 2 ακτινίδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. σπόρους τσία (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από τον αποχυμωτή.
  2. Στο τέλος προσθέτουμε μέσα το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε.
  3. Μοιράζουμε σε ποτήρια.
  4. Σερβίρουμε με μια φέτα αγγουριού και προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε σε κάθε ποτήρι από 1 κουταλάκι σπόρους τσία.

 

Κόκκινο smoothie με βατόμουρα, σταφύλια, παντζάρι, λάιμ και δυόσμο

Υλικά για 2 ποτήρια

  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 1 παντζάρι καθαρισμένο σε φέτες
  • 1 ποτήρι σταφύλια κόκκινα
  • 1 φλιτζάνι βατόμουρα και μύρτιλλα ανάμεικτα
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κλαδάκι δυόσμο

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  2. Προσθέτουμε το χυμό του λάιμ και φυλλαράκια δυόσμου.
  3. Μοιράζουμε σε ποτήρια και σερβίρουμε πάγο ή απογεμίζοντας με παγωμένο νερό.

 

 

Δείτε ακόμη