Μπέργκερ μοσχαρίσια

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά από σπάλα με το λιπάκι του (περασμένος 1 φορά από τη μηχανή)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κρύο νερό

 

 

Για το σερβίρισμα

  • Ψωμάκια για μπέργκερ
  • Τυρί τσένταρ σε φέτες, ή άλλο τυρί της επιλογής μας
  • Ντομάτα
  • Μαρούλι
  • Μανιτάρια σε φέτες σοταρισμένα (προαιρετικά)
  • Μουστάρδα
  • Μαγιονέζα
  • Κέτσαπ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά. Ζεσταίνουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στον κιμά.
  2. Προσθέτουμε τη σόγια, ανάλογο αλατοπίπερο και μισό φλιτζάνι παγωμένο νερό. Ζυμώνουμε ελαφρά χωρίς να βάζουμε δύναμη κι αφήνουμε τα μπιφτέκια μισή ώρα στο ψυγείο.
  3. Ψήνουμε στο μπάμπεκιου, γυρίζοντάς τα δύο φορές, μέχρι να ψηθούν και από τις δυο πλευρές και να πάρουν χρώμα.
  4. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα ψήνουμε για λίγο. Αλείφουμε το κάτω μέρος με μουστάρδα, τοποθετούμε πάνω ένα μπιφτέκι και συνεχίζουμε με τυρί, ντομάτα, μαρούλι. Τέλος, αλείφουμε το πάνω μέρος του ψωμιού με μαγιονέζα και κέτσαπ και σκεπάζουμε.
  5. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τηγανιτές πατάτες.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη