Διατήρησε τα ρούχα σου σαν καινούρια
Τα ρούχα δεν εξυπηρετούν μόνο την ανάγκη προστασίας μας από το κρύο και τη ζέστη. Είναι και τρόπος έκφρασης.
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Η μόδα του συγκεκριμένου παγωμένου ροφήματος από στιγμιαίο καφέ και γάλα, διαδόθηκε πολύ γρήγορα αυτή την περίοδο. Πήρε το όνομά του από ένα κορεάτικο γλύκισμα που μοιάζει με σφουγγάρι στο χρώμα της καμένης ζάχαρης. Η επιτυχία του dalgona coffee είναι εντυπωσιακή ωστόσο ο τρόπος που φτιάχνεται για εμάς τους Έλληνες είναι απόλυτα οικείος αφού μοιάζει με αυτόν του φραπέ.
O dalgona φτιάχνεται με ίσες ποσότητες στιγμιαίου καφέ, νερού και ζάχαρης (ένα για κάθε μερίδα), χτυπιέται για αρκετή ώρα με μίξερ χειρός ή δυνατή φραπεδιέρα μέχρι να γίνει ένας συμπαγής αφρός στο χρώμα της μόκας τον οποίο στο τέλος μοιράζουμε σε χαμηλά ποτήρια γεμισμένα με παγάκια και γάλα. Κάποιοι πασπαλίζουν πάνω από τον καφέ τους κακάο σε σκόνη, κάποιοι τριμμένο μπισκότο, άλλοι του προσθέτουν μερικές σταγόνες από λικέρ amaretto κλπ.