Αλμυρό κέικ
Από την Ιωάννα Σταμούλου Υλικά για ένα ταψάκι Διαμ: 26εκ. 3 αβγά 125γρ. ελαιόλαδο 3 κρεμμυδάκια
Για τη σαλάτα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 4 κούπες νερό, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα φρέσκα κρεμμύδια ολόκληρα αφού τα έχουμε πατήσει ελαφρώς με τον πλάστη, το κρεμμύδι, τα κοτσάνια του βασιλικού, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά με κλειστό το καπάκι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα για άλλα 15 λεπτά. Βγάζουμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο, κρατάμε ½ κούπα από το ζουμί του και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το dressing
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, στη συνέχεια το αφαιρώ και στο ίδιο τηγάνι καβουρδίζουμε το πιπέρι για 4-5 λεπτά. Θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη το πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι, το μέλι, λίγο αλάτι, τη σόγια, 3 κ.σ. από τον ζωμό του κοτόπουλου, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το σησαμέλαιο.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και στη συνέχεια σε λοξές φέτες και το απλώνουμε σε μια πιατέλα. Παίρνουμε το κοτόπουλο το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το χτυπάμε να το ανοίξουμε με έναν πλάστη. Έτσι κόβουμε το κοτόπουλο σε ίνες. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο αλάτι, φύλλα δυόσμου και βασιλικού, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, λεπτές φέτες από την τσίλι πιπεριά, 5 κ.σ. από το dressing και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με 1-2 κ.σ. dressing τα αγγούρια, τοποθετούμε το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, το μαυροκούκι, λίγο σησαμέλαιο, λίγο dressing και σερβίρουμε.