|  | 

Κουζίνα

Εύκολη ανοιχτή πίτα με κολοκύθα και τυριά

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Αυτός ο τύπος πρόχειρης τάρτας λέγεται galette και ο τρόπος που φτιάχνεται τόσο εύκολος που θα γίνει ο αγαπημένος σας για πολλές ακόμη τάρτες.

Υλικά για 8 άτομα:

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού ή σφολιάτας
  • 500γρ. ψημένη κολοκύθα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • 100γρ. γραβιέρα
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  2. Ξετυλίγουμε το φύλλο της ζύμης στον πάγκο πάνω σε χαρτί ψησίματος. Αν είναι απαραίτητο το ισιώνουμε με τον πλάστη και με ένα πιρούνι το τρυπάμε παντού.
  3. Χτυπάμε στο μούλτι τη φέτα με το γιαούρτι και τα αβγά. Προσθέτουμε την περισσότερη γραβιέρα, αλατοπίπερο και τα μισά φυλλαράκια του βασιλικού.
  4. Απλώνουμε το μίγμα των τυριών πάνω στη ζύμη σε μια στρώση, αφήνοντας περιθώριο τουλάχιστον δύο δάχτυλα από την περίμετρο του φύλλου.
  5. Από πάνω βάζουμε στη σειρά τις φέτες της ψημένης κολοκύθας. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και πάνω από τη γέμιση και μεταφέρουμε τη γαλέτα μαζί με το χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί.
  6. Βρέχουμε ελαφρώς τις άκρες της ζύμης και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.
  7. Βγάζουμε τη γαλέτα από το φούρνο να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Δείτε ακόμη