1,K
			
				            
							                    
							        
    
Από την Ιωάννα Σταμούλου

Θυμίζει τάρτα με βάση από φύλλα κρούστας, είναι άκρως αρωματική και πεντανόστιμη.
Υλικά για ένα ταψί διαστ. 25Χ35εκ.
- 3 φύλλα κρούστας
 - 3 ντομάτες μέτριες πλυμένες και κομμένες στα 4
 - 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στα 4
 - 2 πιπεριές μικρές κέρατο ψιλοκομμένες
 - 1 κεσεδάκι γιαούρτι
 - 2 αβγά
 - ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
 - 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
 - 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
 - 250γρ. φέτα πατημένη με το πιρούνι
 - 1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο ή μαϊντανό (λίγο μεγαλύτερο ματσάκι)
 - Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και στρώνουμε τα φύλλα λαδώνοντάς τα κάθε φορά με πινέλο.
 - Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Πρέπει να πάρουμε 2 φλιτζάνια πολτό.
 - Μεταφέρουμε τον πολτό σε ευρύχωρο μπολ και πολτοποιούμε και το κρεμμύδι.
 - Το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τις ψιλοκομμένες πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
 - Χτυπάμε σε μικρότερο μπολ τα αβγά με το γιαούρτι και το λάδι. Τα ρίχνουμε στο μπολ με την ντομάτα.
 - Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα να ενσωματωθεί. Στο τέλος ενσωματώνουμε τις νιφάδες βρώμης, τη φέτα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό.
 - Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος το ένα δάχτυλο.
 - Ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.
 
    