665
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Θυμίζει τάρτα με βάση από φύλλα κρούστας, είναι άκρως αρωματική και πεντανόστιμη.
Υλικά για ένα ταψί διαστ. 25Χ35εκ.
- 3 φύλλα κρούστας
- 3 ντομάτες μέτριες πλυμένες και κομμένες στα 4
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στα 4
- 2 πιπεριές μικρές κέρατο ψιλοκομμένες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 αβγά
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 250γρ. φέτα πατημένη με το πιρούνι
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο ή μαϊντανό (λίγο μεγαλύτερο ματσάκι)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και στρώνουμε τα φύλλα λαδώνοντάς τα κάθε φορά με πινέλο.
- Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Πρέπει να πάρουμε 2 φλιτζάνια πολτό.
- Μεταφέρουμε τον πολτό σε ευρύχωρο μπολ και πολτοποιούμε και το κρεμμύδι.
- Το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τις ψιλοκομμένες πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε σε μικρότερο μπολ τα αβγά με το γιαούρτι και το λάδι. Τα ρίχνουμε στο μπολ με την ντομάτα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα να ενσωματωθεί. Στο τέλος ενσωματώνουμε τις νιφάδες βρώμης, τη φέτα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος το ένα δάχτυλο.
- Ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.