Εύκολη ντοματόπιτα σαν τάρτα

by Admin_

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Θυμίζει τάρτα με βάση από φύλλα κρούστας, είναι άκρως αρωματική και πεντανόστιμη.

 

Υλικά για ένα ταψί διαστ. 25Χ35εκ.

  • 3 φύλλα κρούστας
  • 3 ντομάτες μέτριες πλυμένες και κομμένες στα 4
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στα 4
  • 2 πιπεριές μικρές κέρατο ψιλοκομμένες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 250γρ. φέτα πατημένη με το πιρούνι
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο ή μαϊντανό (λίγο μεγαλύτερο ματσάκι)
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και στρώνουμε τα φύλλα λαδώνοντάς τα κάθε φορά με πινέλο.
  2. Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Πρέπει να πάρουμε 2 φλιτζάνια πολτό.
  3. Μεταφέρουμε τον πολτό σε ευρύχωρο μπολ και πολτοποιούμε και το κρεμμύδι.
  4. Το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τις ψιλοκομμένες πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  5. Χτυπάμε σε μικρότερο μπολ τα αβγά με το γιαούρτι και το λάδι. Τα ρίχνουμε στο μπολ με την ντομάτα.
  6. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα να ενσωματωθεί. Στο τέλος ενσωματώνουμε τις νιφάδες βρώμης, τη φέτα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος το ένα δάχτυλο.
  8. Ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.

Μπορείς να δεις ακόμη