Επαγγελματικός εξοπλισμός Café bar, πώς να επιλέξετε

by Aggeliki Tsoukana

 

Στήνοντας μία επιχείρηση εστίασης, όπως ένα Café bar, η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματικού εξοπλισμού είναι καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος. Ο ποιοτικός εξοπλισμός συμβάλει στην καλύτερη παραγωγικότητα του προσωπικού και κατ’ επέκταση στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει ένα Café bar.

 

 

Επαγγελματικές μηχανές Καφέ & Ροφημάτων

Οι επαγγελματικές μηχανές καφέ είναι η αιχμή του δόρατος για την επιχείρησή σας. Είναι πολύ σημαντικό να εστιάσετε σε τρεις άξονες: άνεση χειρισμού, ταχύτητα και αισθητική. Ενδεικτικά, ένα μηχάνημα όπως η μηχανή Wega Pegaso Opaque EVD/2, συνδυάζει τα τρία παραπάνω στοιχεία. Παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για την παρασκευή ποιοτικού καφέ, με συνέπεια σε κάθε φλιτζάνι, την ίδιας στιγμή που έρχεται με αισθητικά όμορφο σχεδιασμό. Ο συγκεκριμένος χρωματικός συνδυασμός, ταιριάζει σχεδόν σε κάθε διαρρύθμιση.

Αντίστοιχα, θα χρειαστείτε αξιόπιστους αποχυμωτές, που θα παρέχουν απρόσκοπτη λειτουργία και υψηλή απόδοση – σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα αποχύμωσης. Ενδεικτικά, μία συσκευή όπως ο Αποχυμωτής Colorato CLPJ-700S, διαθέτει ισχυρό μοτέρ και μεγάλη χωρητικότητα κάδου περισυλλογής υπολειμμάτων ώστε να μην υπάρξουν κωλυσιεργίες σε ώρα αιχμής.

 

 

Αφρόγαλα & Μύλοι άλεσης

Εξασφαλίστε συνέπεια σε κάθε φλιτζάνι ή κούπα καφέ, και διευρύνετε τον κατάλογό σας με επαγγελματικές αφρογαλιέρες όπως η Belogia CMF 1.5lt. Με δυνατότητα ρύθμιση δόσης και ρυθμιστή ακρίβειας διόγκωσης του αέρα, η εν λόγω συσκευή είναι αρκετά εύχρηστη για χρήση ακόμα κι από έναν λιγότερο έμπειρο χρήστη. Παράλληλα, η παρασκευή μεγάλης ποσότητας αφρογάλατος, την καθιστά κατάλληλη για να καλύψει τις ανάγκες ενός πολυσύχναστου café bar.

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή μύλου άλεσης, θα βρείτε επαγγελματικές συσκευές που εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας άλεση κόκκων. Μηχανήματα όπως ο μύλος άλεσης Belogia D 75 Auto Venti διασφαλίζουν ότι ο φρεσκοαλεσμένος κόκκος θα διατηρήσει το άρωμα και τη γεύση του καθ΄ όλη τη διαδικασία παρασκευής.

 

Παγοθραύστες και επαγγελματικά blender

Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή επαγγελματικού στίφτη φρούτων ή και επαγγελματικού blender για πολλαπλές χρήσεις όπως την θραύση πάγου, την παρασκευή χυμών και smoothies. Συσκευές όπως ο στίφτης Atemis AK/5 διαθέτουν ισχυρά εργονομικό σχεδιασμό και ισχυρό μοτέρ, που μειώνουν τη φύρα. Ταυτόχρονα, όπως και με τις υπόλοιπες επαγγελματικές  συσκευές, η υψηλή ανθεκτικότητά τους και ο εύκολος καθαρισμός τους μειώνει το κόστος συντήρησής τους.

 

Συσκευές μαγειρικής

Εάν η επιχείρησή σας διαθέτει ζεστά ή κρύα πιάτα, σνακ, ή πρωινό, θα χρειαστείτε έναν αξιόπιστο τρόπο για γρήγορη προετοιμασία και αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα, για το ψήσιμο σφολιάτας ίσως χρειαστείτε ένα μικρό επαγγελματικό φούρνο, όπως ο φούρνος Whirlpool AFO EM4, στον οποίο θα έχουν εύκολη πρόσβαση οι baristas χωρίς να φράξουν ολόκληρη τη λειτουργία του μπροστινού χώρου. Αντίστοιχα, για το ψήσιμο σάντουιτς και τοστ, θα χρειαστείτε μία επαγγελματική τοστιέρα όπως η Τοστιέρα Hendi Contact Grill Single 263501.

 

 

 

Βιτρίνα και πρόσοψη

Η πρόσοψη του café είναι βαρύνουσας σημασίας για την επιχείρησής σας. Πρέπει να είναι πρωτότυπη και να τραβάει το βλέμμα των εν δυνάμει πελατών. Τα επαγγελματικά ψυγεία βιτρίνες αποτελούν τον απαραίτητο εξοπλισμό για μία επιχείρηση, όταν το ζητούμενο είναι η συντήρηση και η «προβολή» τροφίμων ή ποτών. Στα ψυγεία-βιτρίνα, το περιεχόμενο είναι ορατό χωρίς να χρειαστεί να το ανοίγεται κάθε φορά που χρειάζεστε κάτι. Είναι ιδανικά για αποθήκευση ποτών και τροφίμων ή ακόμα και για παρουσίαση στον πελάτη, αφού χάρη στην ύπαρξη κρυστάλλων το περιεχόμενο είναι πάντα ορατό. Ενδεικτικά, ένα ψυγείο-βιτρίνα όπως το Sanden Intercool 2D 208LT ICG-208SB Back Bar, είναι ιδανικό για ένα bar-café. Χάρη στο συμπαγές του μέγεθος μπορεί να αξιοποιήσει σχεδόν κάθε διαθέσιμο χώρο, όπως π.χ. κάτω από πάγκο.

 

 

Αποθηκευτικοί χώροι και ψυγεία

Ο εργονομικός και λειτουργικός σχεδιασμός διασφαλίζει μια εύρυθμη λειτουργία κουζίνας και μπαρ. Η ύπαρξη επαρκών και εύκολα προσβάσιμων αποθηκευτικών χώρων είναι πρωτίστης σημασίας. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην επιλογή ψυγείων με υψηλής ποιότητας κατασκευής ώστε να διασφαλίζεται η σωστή συντήρηση των προϊόντων. Ενδεικτικά, το IndelB Mini bar K35 Eco Smart διαθέτει ψύξη Full No Frost για απρόσκοπτη λειτουργία χωρίς τον κίνδυνο να «πιάσει» πάγο από το συχνό άνοιγμα-κλείσιμο, την ίδια στιγμή που η υψηλή ενεργειακή κλάση Α+++ εξασφαλίζει οικονομική λειτουργία. Έτσι, μειώνεται το ενεργειακό αποτύπωμα της επιχείρησης και ταυτόχρονα μειώνεται το λειτουργικό κόστος.

Μπορείς να δεις ακόμη