3,9K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Αυτές οι φτερούγες είναι πραγματική λιχουδιά. Θα τις ψήσουμε στον αέρα και θα τις σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού.
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σ. μίγμα για κοτόπουλο
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. κύμινο κοπανισμένο
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Για το ντιπ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 5% λιπαρά
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 50 γρ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. σόγια σως
- 1 λεμόνι ξύσμα
- Αλάτι, πιπέρι λευκό
- 1 κ.γ. θυμάρι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το μίγμα του κοτόπουλου, το κύμινο, το καγιέν και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με πιρούνι.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις φτερούγες, τις περιχύνουμε με το μείγμα του ελαιολάδου και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε τις μισές φτερούγες του κοτόπουλου στο airfryer και τις ψήνουμε στους 180οC για 12 λεπτά. Γυρίζουμε τις φτερούγες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Ύστερα ψήνουμε και τις υπόλοιπες.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού: Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Σερβίρουμε τις φτερούγες αμέσως μόλις τις βγάλουμε από το air fryer συνοδεύοντας με το ντιπ γιαουρτιού.