|  |  | 

CHEF ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ Συνταγές

Γρανίτα καρπούζι – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 ml νερό
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κιλό & 300 γρ. καρπούζι
  • 20 γρ. τζίντζερ

  • 5-6 φύλλα δυόσμου
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετείς ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνεις μέσα τη ζάχαρη και το νερό και σιγοβράζεις για 5-6 λεπτά. Μόλις γίνει ένα πηχτό σιρόπι, αφαιρείς το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνεις μέσα τα φύλλα δυόσμου και το αφήνεις για 5-10 λεπτά με μία διάφανη μεμβράνη. Στη συνέχεια, προσθέτεις το χυμό λεμονιού και σουρώνεις το σιρόπι σ’ ένα μπολ. Έπειτα, ρίχνεις το καρπούζι και το τζίντζερ στον αποχυμωτή και παίρνεις το ζουμί τους, το οποίο αδειάζεις μέσα στο σιρόπι, ανακατεύεις καλά κι αδειάζεις το μείγμα σ’ ένα σκεύος. Το βάζεις στην κατάψυξη και το αφήνεις για μία ημέρα να παγώσει καλά. Την επόμενη μέρα για να το σερβίρεις ξύνεις τη γρανίτα μ’ ένα πιρούνι και σερβίρεις σε μπολάκι.

TIPS

 

Για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι μέσα στην κατάψυξη προσθέτεις το λεμόνι.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Δείτε ακόμη Άρθρα