1,2K
ΥΛΙΚΑ
-
Υλικά για το dressing μαγιονέζας
- 500 γρ. Χοιρινός λαιμός
- 2 κ.σ. Ζάχαρη καστανή
- 2 κ.σ. Ρίγανη
- 1 κ.σ. Πάπρικα γλυκιά
- 1/5 κ.γ. Κόλιανδρο τριμμένο
- 1/4 κ.γ. Πιπέρι κόκκινο
- Αλάτι & πιπέρι
-
Υλικά για το dressing μαγιονέζας
- 200 γρ. Μαγιονέζα
- 1 κ.σ. Μέλι
- 1/2 κ.γ. Μουστάρδα απαλή
- Αλάτι & Πιπέρι
-
Για το σερβίρισμα
- Πίτες
- Πατάτες τηγανητές
- Τζατζίκι
- Κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο multi τη ζάχαρη, τη ρίγανη, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα σκεύος, το πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα, απλώνοντάς την ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια του κρέατος. Καλύπτουμε με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες να μαριναριστεί. Έπειτα, παίρνουμε το κρέας και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε πλάγιες λεπτές φέτες, πάχους 2 χιλ.
TIPS
Tip συνταγής
Όσο περισσότερο αφήσεις το κρέας στη μαρινάδα, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
Tip για τη γκριλιέρα
Τοποθέτησε την πλάκα γκριλ στο πλυντήριο πιάτων για ευκολία καθαρισμού.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ