Χοιρινό Wellington – Γιώργος Τσούλης – Chef στην Πρίζα

by K Admin

ΥΛΙΚΑ

  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό
  • 100 γρ. αποξηραμένα φρούτα, σε φέτες
  • 2 ψαρονέφρια (περίπου 600 γρ.)
  • 12 φέτες προσούτο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα με σιναπόσπορο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Χτύπα σ’ ένα μικρό μπολ το αυγό μαζί με το νερό κι άφησέ το στην άκρη. Στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια άδειασε τα αποξηραμένα φρούτα, κόψε τα μέχρι να γίνουν μικρά κυβάκια κι άφησέ τα στην άκρη. Καθάρισε τα ψαρονέφρια κι αφαίρεσε τα παραφίλετα. Άφησε και το κρέας στην άκρη. Πάνω σ’ ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας άπλωσε τις φέτες προσούτο, τη μία δίπλα στην άλλη. Καλό θα ήταν ν’ ακουμπάνε λίγο μεταξύ τους. Σκέπασε μ’ άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και πίεσε τις φέτες μ’ έναν πλάστη ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους. Βγάλε το πάνω φύλλο λαδόκολλας και τοποθέτησε τα ψαρονέφρια οριζόντια στο κάτω μέρος του προσούτο. Καλό θα ήταν ο τρόπος που θα τοποθετήσεις τα ψαρονέφρια να είναι συμμετρικός, εναλλάξ η μεγάλη με τη μικρή πλευρά, ώστε να υπάρχει ομοιόμορφο πάχος όταν θα το τυλίξεις και να γίνει αντίστοιχα ομοιόμορφο το ψήσιμο. Ρίξε από πάνω αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο. Πασπάλισε ανάμεσα από το κρέας τα κομμάτια φρούτων και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τύλιξέ τα σε ρολό. Προσπάθησε το προσούτο να καλύψει τελείως το ψαρονέφρι. Άπλωσε το αλεύρι πάνω στην επιφάνεια εργασίας σου και τοποθέτησε από πάνω το φύλλο σφολιάτας. Με τον πλάστη άνοιξε τη σφολιάτα σε ορθογώνιο σχήμα κι άπλωσε στο κεντρικό μέρος του φύλλου τη μουστάρδα. Υπολόγισε πως η επιφάνεια που θα καλύψεις ν’ αντιστοιχεί στο μέγεθος του ρολού κρέατος. Τοποθέτησε πάνω από τη μουστάρδα το ρολό κρέατος και ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά της σφολιάτας τύλιξε σε ρολό. Άλειψε την άκρη του φύλλου με το μείγμα αυγού και κλείσε καλά. Κόψε λίγο τις δύο πλάγιες άκρες, πίεσε προς τα μέσα έτσι ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και να σφραγίσεις μέσα το κρέας. Με το άλλο φύλλο σφολιάτας, εάν θες, το χαράζεις σε κάθετες γραμμές, δημιουργώντας ένα πλέγμα και το τοποθετείς πάνω στο ρόλο για να δώσεις ένα όμορφο σχήμα. Άλειψε το ρολό με το αυγό και ψήσε για 25 – 30 λεπτά μέχρι η σφολιάτα να πάρει χρυσαφί χρώμα και η θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει στους 70 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ετοιμαστεί σέρβιρε με πουρέ πατάτας.

 

TIPS

Για το Φούρνο Hoover HOAZ7173 Wi-Fi: Η χρήση της εφαρμογής Wizard επιτρέπει τη λήψη live ενημερώσεων για την ολοκλήρωση του μαγειρέματος, για λιγότερο άγχος και καλύτερη παρακολούθηση.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Μπορείς να δεις ακόμη